comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Kartal'dan flaş açıklamalar!

01 Ekim 2014, Çarşamba 16:05

Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal, basın mensuplarıyla yaptığı sohbette birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal, gazeteciler ile yaptığı sohbet toplantısında, Diego, Emenike, Aziz Yıldırım, Ersun Yanal, Aykut Kocaman ve eleştiriler ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
İsmail Kartal'ın açıklamaları şöyle:
 
"Göreve gelmem çok ani oldu. Herkes hazırda bekleyip de ben göreve gelmedim.Herkesi bir yerden getirdim. O günlerde evime dahi gidemedim. Aykut Hoca ve Ersun Hoca ile çalıştık başarılı olduk.
 
Türkiye'nin en iyi takımı biziz. Biz şampiyon olacağız. Tüm verilerde birinciyiz. Eksik olan taraflarımız var ama genelde baktığınız zaman birçok takımdan iyi durumdayız.
 
Benim ve bizim zamana ihtiyacımız var.
 
Bu sene bu takıma Diego Ribas geldi. Kendimize göre uygun bir futbol oynamaya çalışıyoruz. Bu eleştirileri sanki haketmiyoruz. İyiysek iyiyiz kötüysek kötüyüz.
 
Evime gidemediğim oldu...
 
19 senedir antrenörlük yapıyorum. Allah bana nasip etti teknik direktörlüğü. Aykut Kocamanlar, Oğuz Çetinler, Metin Tekinler, Muhammedler, Erdal Keserler. Bizler bu ülkenin insanlarıyız. Bu ülke futbolunun emekçisiyiz. Ben kendimi biliyorum. Dışarısı  biraz bunu farklı tarafa çekmeye çalışıyor.
 
Göreve geldikten sonra çok yoğun çalıştım. Evime gidemediğim dönemler oldu.
 
İşimizi en doğru şekilde yapmaya çalışıyoruz. Oğlum bana " Baba sen gelemiyorsun bari ben geleyim dedi. İki üç gün benimle tesiste aynı yatakta yattı.

Selçuk gibileri çoğaltmalıyız
 
Biz bu ülkede Selçuk ve Selçuk gibileri çoğaltmalıyız. Onlar bu ülkenin evlatları. Fenerbahçe'ye 11 yıl hizmet etmek çok önemli.  Trabzon maçında oyuna soktum. Oyunu tutmak için. Biz antrenörüz bu oyuncuların ruh halini bilen, psikolojisini bilen yaşayan biziz.
 
Bir şeyler üretiyoruz. Biz her oyuncudan faydalanmak istiyoruz. Benim yıldızlarla ilgili sorunum yok.
 
Galatasaray ile Süper Kupada  120 dakika oynadık. Son 12 yılda tüm Galatasaray - Fenerbahçe maçlarının teknik istatistiklerini çıkarttım.Son 12 yıldaki topla oynama, pas, orta, gol pozisyonu topun sende kalması gibi tüm istatistiklerde en ezici üstünlüğü bu maçta biz elde ettik.…
 
Olympiacos ve Roma maçları oynadık. Kuyt  maçtan sonra," biz şampiyonlar ligi maçları gibi oynadık ve çok da başarılı olduk" dedi. Çok önemli bu mesajlar.
 
Allah şahit, Aziz Yıldırım beni...
 
Net söylüyorum yukarıda Allah şahit, isteyen inanır,istemeyen inanmaz . Başkan beni bir gün bile aramadı şu oynasın diye. Başkan, koskoca kulübün başkanı. Böyle bir şey yok , olmadı.
 
Bazıları,  bunları konuşarak beni yıpratmayı, küçük düşürmeyi istiyor.  Bunlar normal ben kendimi biliyorum. Seviyemi biliyorum. Yapabildiğim kadar yapmaya çalışıyorum.
 
Roma oynayan bir takım. Olympiacos yine aynı şekilde.Biz de oynayan bir takımız. Türkiye'de çoğu takım kapandığı için sıkıntı yaşıyoruz.

Emenike olayı
 
Emenike olayı kapandı. Oturduk konuştuk. Emre ile arasında bir şey yok. Emenike bu takımın en önemli oyuncularından  bir tanesidir. Başka takımlarda  ya da milli takım da hiç buna benzer olaylar olmuyor mu?
 
Emenike kalbi çok temiz bir çocuk. Bu adamlar savaş görmüş, yoklukta yetişmiş. 5 yaşından bu yana savaşla, kanla büyümüşler.
 
Bu insanlar için hiçbir şey  kolay değil, bunlara yardımcı olmalıyız. Şımarıklık demeyelim. Futbol altyapı eğitimi olarak çok güçlü olmayan bir futbolcu. Allah vergisi gücü, hızı ve yetenekleri var.
 
Gekas çok fırsatçı bir oyuncu. Kurt bir oyuncu. O maçta zamanlama hatası, dalgınlık oldu. O da zaten bunları  kovalıyor.
 
Oyundan çıkanın tavrı...
 
Oyundan çıkan oyuncunun tavrı varsa da çok önemli değil, dünyanın her yerinde futbolcular bunu yapıyor. Yapabilir. Olmaması daha iyi olur. Gelip oraya oturması daha iyi olur. Avrupa'da da izliyoruz. Dünyanın her yerinde oluyor.
 
Duruma göre insanlar kendi sinirlerine hakim olamıyor.
 
Önemli olan kalbinin içidir. Zorla "gel otur" diyecek halimiz yok. Ceza ile falan farklı yerlere gider bu iş. Önemli olan samimiyettir.
 
Galatasaray bir şeyler deniyor. Yeni hocaları geldi. Prandelli bakıyor, bir şeyleri  oturtmaya çalışıyor. Biz de bir şeyleri oturtmaya bakıyoruz. Şampiyonlar Ligi maçları oynuyorlar ama derbilerin farklı  bir havası var.
 
Milli takım arası gelmesi hem iyi hem kötü. Afrikalı oyuncular çok uzağa gidiyor. Oynamadıkları zaman 12 - 13 gün takım antrenmanlarından ayrı kalıyorlar.. Sonra bu futbolcularda  dönüşte bir düşüş oluyor.
 
Trabzon maçında biz iki tane pozisyona girdik. Karabük maçında 3 tane attık.
 
Antep maçında 5 - 6 pozisyon var.
 
Akhisar maçında 14 gol girişimi var. Pozisyona giriyoruz. En çok orta yapan, pas yapan, en çok  topu rakip ceza alanına taşıyan takım biziz.
 
İsabette sıkıntı var. İkili mücadelelerde de biraz sıkıntımız var. Bizim takım gol pozisyonlarına giriyor.
 
3. Bölgede en çok oynayan  takım biziz . Topu ayağında tutan en iyi takım bizim takım. Öndeki oyuncuların üzerinde bir baskı var.
 
Diego Ribas...
 
Diego çok kariyerli ve iyi bir oyuncu. Türkiye ligi sert bir lig. Burada kaos futbolu oynanıyor. Biz de büyük takımlar olarak  tıkanıyoruz,  rakibi açmakta bazen  zorlanıyoruz. Ama hep böyle olmaz. Bu takımların da oynamak zorunda olacağı zamanlar gelecek.Diego da zaman içinde uyum sağlayacaktır.
 
90 dakika da  oynar sonradan da oyuna  girebilir önemli bir oyuncu.
 
Fiziksel açıdan bir sıkıntısı yok takımın. Koşamayız, sprint atamayız tamam ama bunların hepsini  çok iyi yapıyoruz.. Birlikte bir kaç maç kazanıp özgüvene ihtiyaç var.
 
Üst üste kazanıp morale ihtiyaç var.
 
Biz Fenerbahçeyiz, her maçı kazanmak için çıkarız.
 
Şampiyoğunluğun en büyük adayıyız...
 
Elimizdeki veriler ortada. Zaman içinde bu takım iyi olacak. Şampiyonluğun en büyük adaylarından birisiyiz. Şampiyon olacağız. Mağlup olmamıza rağmen oyuncuların motivasyonları üst düzeyde. Onlara güveniyorum. Fenerbahçe'nin başarısı için burada çalışıyoruz. Oyuncular istekliler. Allah'ın izniyle şampiyon olacağız. Elimizdeki veriler bunları söylüyor. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!