comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

İşte F.Bahçe'deki 5 büyük sorun

30 Eylül 2014, Salı 09:34

İsmail Kartal'ın kadro tercihi ve yeni sisteminin oturmayışı Emenike ve diğer yıldızlarla ilgili sorunlar Fenerbahçe'nin ahengini bozdu.

Sezona iyi bir futbolla başlamayan Fenerbahçe'de eleştiri okları teknik direktör İsmail Kartal'a yöneltilmiş durumda. Sarı lacivertliler bir türlü beklenenleri sahaya yansıtamıyor. Bu kötü tablo Akhisar maçında iyice açığa çıktı. Peki bunun nedenleri neler? Samandıra'da neler yaşanıyor?..

1-Geçiş süreci sancılı YAŞANIYOR
Fenerbahçe 1 yıl aradan sonra eski sistemine dönüyor. Pas oyununa dayalı sistem, futbolcuların zaman zaman geçen sezondan kalma alışkanlıklarıyla oynamaya çalışmaları nedeniyle karmaşaya dönmüş durumda... 
Savunma ile hücum arasında geçtiğimiz sezon 30 metre olan mesafe bu sezon 60 metreye çıktı. Bu da futbolcuların açıkça kontrolden çıktıklarının göstergesiydi.

2-TAKIMDAKİ REKABET AZALDI
Geçtiğimiz yıl formsuz oyuncular kolayca yedek kulübesine çekilebiliyordu. Ancak bu sene başından beri formsuz olan başta Moussa Sow olmak üzere birçok oyuncu yedek kalmadı. Bu da takımdaki rekabetin iyice azalmasına neden oldu. İlk 11'den bir oyuncu sakatlanmadığı müddetçe bir başka oyuncunun kadroya girmesi şu anda pek mümkün görünmüyor. Tüm bunlar takımda bulunan heyecanı azaltmış durumda...

3-EMENİKE SORUNU ÇÖZÜLMEDİ
Fenerbahçe'de önceki dönemlerde de saha içinde fırtınalar yaşanır ve bu sorunlar kısa sürede çözülürdü. Ancak Emenike sorunu futbolcuları mutlu edecek şekilde çözülemedi. Nijeryalı oyuncu, tüm hafta boyunca antrenmanlarda mutsuzluk sergiledi ve pozitif bir görüntü vermedi. İsmail Kartal da onu 11'e almadı, 64'te sahaya soktu. Ama sonuçta bu tercih, Emenike'den çok Fenerbahçe'ye ceza oldu.

4-YANLIŞ OYUNCU TERCİHLERİ
Kartal, karşılaşmaya orta alanda Alper, Diego ve Mehmet Topal üçlüsüyle çıktı. Bu üç oyuncudan sadece Mehmet Topal tam anlamıyla hazır durumdaydı. Bu tercihler camiada tercih konusu oldu. “Maça daha diri durumda olan Mehmet Topuz veya Selçuk ile başlanıp orta alan daha güçlü hale getirilebilirdi” görüşü dile getiriliyor.

5-lider oyuncu sıkıntısı
Takımın sahadaki ve saha dışındaki liderleri Emre ve Volkan'ın yokluğunda arkadaşlarını ateşleyecek bir oyuncunun olmaması futbolcuların maça aynı tempoda başlayıp bitirmesine neden oldu. Bu iki oyuncunun eksikliği sahada olduğu kadar takımın soyunma odasında da hissediliyor.

Webo'dan hayal kırıklığı
Emenike'nin yokluğunda gol umutlarından biri olarak Akhisar'da sahaya sürülen Pierre Webo, Fenerbahçelilerin beklediği performansı ortaya koyamadı. Topla yeterince buluşturulamayan golcü, rakip savunma arasında etkisiz kaldı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!