comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Aykut Kocaman'dan F.Bahçe yorumu

22 Eylül 2014, Pazartesi 09:33

Fenerbahçe eski teknik direktörü Aykut Kocaman, Gaziantepspor maçını değerlendirdi.  

Hürriyet gazetesinde köşe yazarlığı yapan Fenerbahçe eski teknik direktörü Aykut Kocaman, sarı-lacivertli takımın Gaziantepspor karşısındaki performansını değerlendirdi.

Oynanan oyunun dışında Emmanuel Emenike'nin yaşadıklarına değinen Kocaman'ın yazısında dikkat çeken kısımlar şunlar oldu:

"Oyuncular bir eşyanın parçaları değil. Birini çıkarıp birini sahaya sürmek zor karar... Böyle durumlarda teknik direktör açısından karar vermek hayli sıkıntılı. O anı düşünmek kadar sonrasını düşünmek gerekiyor.

Dünkü maçta Emenike'nin taraftarla yaşadığı sıkıntı, fazlaca ön plana çıktı. Hemen şunu söyleyeyim, bu, antrenörler açısından yönetmesi kolay bir durum değil. Benim çalıştığım dönemde her seferinde maç sonu konuşmalarımda söylediğim bir şey var: Oyuncular bir eşyanın parçaları değil. Onu çıkar, onu sok kararları o kadar kolay verilmiyor. Böyle durumlarda antrenör açısından karar vermek kolay değil. O anı düşünmek kadar sonrasını düşünmek gerekiyor. İsmail Kartal'ın bu pozisyondaki hamlesi doğru olarak görülse bile bu kararın ileriki zamanda nasıl sonuç vereceğini gözlemlemek gerekiyor.

Maçın özeti F.Bahçe, oyunun hemen hemen tamamındaki üstün futbolunun karşılığını aldı. Gaziantep beklentinin çok üstünde bir dirençle oyuna tutunmaya çalıştı ama tecrübesizlik onlar için en büyük handikaptı. Maçın temposuyla ilgili sadece ben değil birçok kişi 60-65 dakikalık periyodun çok yüksek olduğunu söyleyecektir. Ama bu tempo topun kullanım hızından kaynaklanmadı. Bu futbolumuzun kronik ve bir türlü gideremediğimiz rahatsızlığı olan top kaybı nedeniyle oluştu. Yani tempo basit ve kolay top kayıplarından kaynaklanıyordu, organize ataktan değil."
 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!