comScore

Yıldız golcü 'tatile gidiyorum' dedi, başka kulüple anlaştı!

21 Eylül 2014, Pazar 13:55

KKTC Süper Lig takımlarından Bostancı Bağcıl'ın büyük umutlarla adaya getirdiği Sergi Djiehoua Fransa'ya tatile diye gitti, başka takımla sözleşme imzaladı.

KKTC K-Pet Süper Lig ekiplerinden Bostancı Bağcıl'ın adaya getirdiği Sergi Djiehoua, yeşil beyazlı yönetime Fransa'ya tatile gittiğini söyleyerek Türkiye Bölgesel Amatör Ligi (BAL) ekiplerinden Cizrespor'la sözleşme imzaladı. Fildişi Sahilli oyuncunun Cizrespor'la sözleşme imzalamasına rağmen dün KKTC takımlarından Bağcıl Başkanı Hasan Besim'i telefonla arayarak “Pazartesi adaya geri geleceğim. Burası bana göre değil.”dediği öğrenildi.
 
Bostancı Bağcıl kulüp Başkanı Hasan Besim'e Fransa'ya tatile gideceğini ve eşyalarını alıp geri döneceğini bildiren Djiehoua, Fransa üzerinden Türkiye'ye geçerek Şırnak takımıyla sözleşme imzaladı. Önceki akşam saatlerinde Şırnak'a giden Fildişi Sahilli futbolcuyu çok sayıda taraftarın karşıladığı ve omuzlara aldığı ifade edildi.
 
Besim: “Djiehoua Pazartesi geliyor”

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Bostancı Bağcıl Başkanı Hasan Besim, “Djiehoua dün akşam saatlerinde beni telefonla aradı. Pazartesi gün tekrar Kıbrıs'a geleceğini ve Cizrespor'da mutsuz olduğunu söyledi.”diye konuştu. Besim ayrıca Djiehoua'nın Pazartesi günü adaya geleceğini ve biletinin kesildiğini de kaydetti.
 
Djiehoua: “Burada olduğum için çok mutluyum”

Ayağının tozuyla basın toplantısına da katılan Djiehoua, “Bundan sonra gollerimi Cizrespor için atacağım. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Taraftarın ilgisinden çok etkilendim ve Cizrespor'u şampiyon yapmaya geldim” ifadelerini kullandı.
 
BAL Ligi'nde iki yabancı hakkı var

Bilindiği gibi Türkiye BAL Ligi'nde transfer sezonu devam ediyor ve her takımın iki yabancı oyuncu alma hakkı bulunuyor. Cizrespor yabancı kontenjanının birini Fildişi Sahilli futbolcudan yana kullanma kararı verdi. Öte yandan BAL Ligi'nde 25 yaş altı yabancı futbolcular da yerli statüsünde forma giyebiliyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!