comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Olimpiyat'ta yine kötü saha rezaleti

18 Eylül 2014, Perşembe 22:30

Hüseyin Özkök, Beşiktaş'ın iç saha maçlarını oynadığı Olimpiyat Stadı'ndaki zeminle ilgili bir yazı kaleme aldı. 

FutbolArena - Beşiktaş'ın Olimpiyat Stadı'nda Asteras Tripolis ile oynadığı Avrupa Ligi ilk karşılaşmasında artık alışmaya başladığımız kötü saha rezaletlerinden biri daha yaşandı. İstanbul'da sürekli yağan sağanak yağış sahayı iyice ağırlaştırırken zeminin bir çok yerinde çimler mücadeleye dayanamayarak kalktı. Oysa aynı saatlerde Mönchengladbach'ta Borussia Park Stadı'nda oynanan Mönchengladbach-Villarreal karşılaşması da şiddetli yağış altında oynandı. Ancak orada çimler maç boyunca yağış ve mücadeleden etkilenmezken saha adeta hali gibi kalmaya devam etti.
 
Sahaların sorumlulukları her ne kadar kulüpleri ilgilendirse de Türkiye Futbol Federasyonu bu konuda kulüpleri mutlaka denetlemeli ve gerekirse ortak çalışmalar yapmalıdır. Daha sonbahar yeni gelirken sahaların bu durumda olması kış ayları için şimdiden karamsarlık yaratıyor. Zaten iyi olmayan futbol kalitesi zeminlerin bozukluğu nedeni ile daha da kötüleşiyor.
 
İklimi Türkiye'den çok daha sert ülkeler saha sorunu yaşamazken Türkiye'de bir çok sahanın çim sorununun çözülememesi gerçekten anlaşılır bir durum değil. Ancak problemin bakım ile alakalı oldupu da su götürmez bir gerçek. TFF gerekirse çim sahalar konusunda artık uzman olan Gol Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile bu konuyu çözmek üzere görüşme yapmalıdır. Kendisi de bildiğim kadarı ile bu konuda yardımcı olabileceğini beyan etmişti.
 
Analiz: Hüseyin Özkök

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!