comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş son anda yıkıldı

18 Eylül 2014, Perşembe 21:52

UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda Beşiktaş ilk maçında Asteras Tripolis ile 1-1 berabere kaldı.

UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda mücadele eden temsilcimiz Beşiktaş, ilk maçında Asteras Tripolis'i konuk etti. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşma 1-1 sona erdi.
 
Mücadele boyunca rakibine pozisyon şansı vermeyen ve oyunun tek hakimi olan Beşiktaş, 33. dakikada Gökhan Töre ile öne geçti. Asteras, maçtaki tek tehlikesini 88. dakikada yakaladı ve Parra'nın golü ile beraberliği kopardı.
 
Bu sonucun ardından iki takım da gruba 1 puanla başladı. Bilic'in öğrencileri C Grubu 2. hafta mücadelesinde deplasmanda Tottenham ile karşı karşıya gelecek. Asteras Tripolis ise evinde Partizan'ı ağırlayacak.
 
DEMBA BA VE SOSA KULÜBEDE
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, sakatlıkları geçmesine rağmen yeni transferler Demba Ba ve Jose Sosa'ya Yunanistan temsilcisi Asteras ile oynanan UEFA Avrupa Ligi C Grubu ilk maçında ilk 11'de şans vermedi.
 
İki futbolcu da yedek kulübesinde yer alırken, Sosa takıma geldikten sonra ilk kez 18 kişilik maç kadrosuna alındı.
 
Asteras karşısına tek forvet olarak Mustafa Pektemek'i çıkaran Bilic, Oğuzhan Özyakup'a da bu oyuncunun arkasında görev verdi.
 
NECİP SAVUNMANIN SAĞINDA
Son haftalarda savunmanın sağında İsmail Köybaşı'nı oynatan Hırvat teknik adam, Asteras maçında bu bölgedeki tercihini Necip Uysal'dan yana yaptı.
Sakatlığı bulunan Ersan Adem Gülüm'ün yerine savunmanın göbeğinde Tomas Sivok forma giydi. Ön libero Hutchinson-Veli Kavlak ikilisinden oluşurken, orta alanın solunda Olcay Şahan, sağında ise Gökhan Töre oynadı.
 
Siyah-beyazlılarda Demba Ba, İsmail Köybaşı ve Sosa'nın yanı sıra yedek kulübesinde Cenk Gönen, Kerim Koyunlu, Cenk Tosun ve Atınç Nukan yer aldı.
 
BEŞİKTAŞ HIZLI BAŞLADI
UEFA Avrupa Ligi'nde grup maçlarına galibiyetle başlamak isteyen Beşiktaş, sahasında Asteras karşısında maça hızlı başladı.
 
Siyah-beyazlılar 8. dakikada kazandığı serbest atışta gole yaklaşmasına karşın, Oğuzhan Özyakup'un şutunda top üst direğe ve çizgiye çarparak oyun alanına döndü.
 
GOL GELİYORUM DEDİ
Bu dakikadan sonra oyunda üstünlüğü tamamen eline geçiren siyah-beyazlılar, arka arkaya rakip kalede bulduğu pozisyonları değerlendiremedi. Aradığı golü 33. dakikada Gökhan Töre'nin ayağından bulan Beşiktaş, 1-0 öne geçti. Bu arada 30. dakikada sakatlanarak karşılaşmaya devam edemeyen Mustafa Pektemek'in yerine Cenk Tosun karşılaşmaya dahil oldu.
İlk yarıda kalan dakikalarda yakaladığı gol pozisyonlarından yararlanamayan siyah-beyazlılar, devreyi 1-0 önde kapadı.
 
ASTERAS'IN CILIZ TEHLİKESİ
Karşılaşmaya temkinli başlayan Asteras, Beşiktaş'ın ilk dakikalardan itibaren geliştirdiği ataklar karşısında kalesinde tehlikeler yaşadı.
 
İlk önemli atağını 22. dakikada gerçekleştiren konuk ekipte Badibanga, altı pasta topa dokunamayınca Yunan temsilcisi önemli bir pozisyondan yararlanamadı.
 
SAVUNMADAN SEKTİ VE...
Karşılaşmanın ikinci yarısına daha temkinli başlayan Beşiktaş, topun kontrolünü ayağında tutarak hem rakibine pozisyon izni vermedi, hem de aktif olarak iyi bir şekilde dinlendi.
 
Kartal'ın 2. yarıdaki ilk tehlikeli atağı 65. dakikada geldi. Gökhan Töre'nin pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda buluşan Olcay Şahan topu içeri çıkarmak istedi, ancak savunmadan seken top kaleye yöneldi. Asteras'ta kaleci Tomas Kosicky son anda topu kornere uzaklaştırmayı başardı.
 
YENİ TRANSFER SAHADA, ŞOK...
Temsilcimiz Beşiktaş karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliğini 69. dakikada yaptı. Oğuzhan Özyakup çıkarken yerine yeni transfer Jose Sosa girdi.
 
Bu dakikadan sonra da oyunun tek hakimi görüntüsünde olan Beşiktaş'a karşın; Asteras tek pozisyon yakaladı.
 
Yunan ekibi 88. dakikada Parra'nın golü ile beraberliği yakaladı ve mücadele de bu skorla sona erdi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!