comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş fırsat tepti

15 Eylül 2014, Pazartesi 21:57

Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında, Beşiktaş evinde Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında, Beşiktaş evinde Çaykur Rizespor ile karşı karşıya geldi. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan mücadele 1-1 sona erdi.
 
Pozisyon açısından oldukça kısır geçen ve golsüz sona eren ilk yarının ardından, Çaykur Rizespor mücadelenin 48. dakikasında Ümit Korkmaz'ın golü ile öne geçti. Kalan dakikalarda Beşiktaş baskısını arttırdı ve 81. dakikada Olcay ile golü buldu. Karşılaşma bu goller ile 1-1 sonuçlandı.
 
Bu sonucun ardından Beşiktaş sezonun ilk puan kaybını yaşarken, puanını 4 yaptı. Rizespor ise 2 hafta sonunda 2 beraberlik ile 2 puana yükseldi.
Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Beşiktaş deplasmanda Bursaspor ile karşılaşacakken, Rizespor da deplasmanda Mersin İdmanyurdu ile kozlarını paylaşacak.
 
BEŞİKTAŞ'TA 2 DEĞİŞİKLİK
Beşiktaş, Çaykur Rizespor ile oynadığı Spor Toto Süper Lig ikinci hafta maçına, Mersin İdmanyurdu karşılaşması kadrosundan 2 değişiklik yaparak çıktı.
 
Siyah-beyazlılarda, Mersin İdmanyurdu karşısında yedek soyunan kaleci Tolga Zengin ve Pedro Franco, Çaykur Rizespor maçında sahaya ilk 11'de çıktı. Teknik direktör Slaven Bilic, kaleci Cenk Gönen ve Tomas Sivok'u yedek soyundurdu.
 
Siyah-beyazlılarda, savunmada İsmail Köybaşı, Franco, Ersan Gülüm ve Motta, orta alanda Gökhan Töre, Hutchinson, Veli Kavlak ve Olcay Şahan, forvette ise Mustafa Pektemek ve Cenk Tosun forma giydi.
 
DEMBA BA KADRODA YOK
Sakatlığı nedeniyle hafta içinde takımla çalışamayan Senegalli golcü futbolcu Demba Ba, Çaykur Rizespor maçında riske edilmedi ve 18 kişilik kadroya alınmadı.
 
Demba Ba'nın yanı sıra sakatlığı süren diğer yeni transfer Jose Ernesto Sosa ile kırmız kart cezası süren Oğuzhan Özyakup da kadroda yer almadı.
 
Beşiktaş'ta yedek kulübesinde Cenk Gönen, Sivok, Serdar Kurtuluş, Necip Uysal, Kerim Frei, Atınç Nukan ve Uğur Boral oturdu.
 
HOLOSKO ESKİ TAKIMINA KARŞI
Beşiktaş'ın, Çaykur Rizespor'a kiraladığı Slovak futbolcu Filip Holosko, eski takımına karşı sahaya ilk 11'de çıktı.
 
Holosko, karşılaşma öncesi eski takım arkadaşlarıyla hasret giderdi. Slovak futbolcu, yedek kulübesine giderek, siyah-beyazlı futbolcularla tek tek tokalaştı.
 
Beşiktaş, sahada Franco, Hutchinson ve Motta olmak üzere 3 yabancı oyuncuyla yer alırken, Çaykur Rizespor ise 5 yabancı oyuncusuna da ilk 11'de yer verdi. Konuk ekipte Holosko'nun yanı sıra Kweuke, Lualua, Ali Adnan ve Viera ilk 11'de forma giydi.
 
İLK YARIDA POZİSYON YOK!
Karşılaşmaya oldukça kontrollü başlayan iki takımdan Beşiktaş, rakip yarı alana oyunu yıkmasına rağmen son toplardaki başarısızlığı sonrasında pozisyon bulmakta zorlandı. İlk yarının tek kayda değer pozisyonu 32. dakikada geldi.
 
Beşiktaş'ta sağ kanattan korner kullanan Gökhan Töre içeriye ortasını açtı. Çaykur Rizespor defansı topu uzaklaştırmaya çalışırken top bir anda Olcay Şahan'ın önünde kalıyor ve onun vuruşu da dışarıya gitti.
 
Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.
 
RİZE BEŞİKTAŞ'I ŞOK ETTİ!
İkinci yarının ilk dakikaları da ilk yarının kopyası şeklinde başladı. Beşiktaş ve Rizespor bol pas hataları yaparken, Karadeniz ekibi bir anda golü buldu.
48. dakikada Ali Adnan'ın uzun taç atışı sonucu Lomano Lua-Lua ceza sahası içerisinde topla buluştu. Bekletmeden topu Ümit Korkmaz'la buluşturdu. Ümit Korkmaz'ın şık vuruşunda top ağlarla buluştu ve Rizespor öne geçti.
 
ÜST ÜSTE DEĞİŞİKLİKLER
Bu golün ardından Beşiktaş rakip yarı alana yerleşti. İstediği pozisyonları bulamayan Kartal'da ilk oyuncu değişikliği 58. dakikada geldi ve Tomas Sivok oyuna girerken Ersan Gülüm oyundan çıktı.
 
68. dakikada Kerim Frei oyuna girerken Mustafa Pektemek oyundan alındı. Son olarak da 72. dakikada Necip Uysal oyuna girerken Ramon Motta oyundan alındı.
 
OLCAY ATTI, KARTAL HAVALANDI
Son dakikalara girilirken, Rizespor defansını iyice rahatsız etmeye başlayan Beşiktaş, aradığı golü de 81. dakikada Olcay Şahan ile buldu.
 
Gökhan Töre'nin kornerden ortasını Giray Kaçar uzaklaştırmaya çalışırken top ceza sahası içerisinde kalenin sağ çaprazında Olcay Şahan'ın önünde kaldı. Olcay Şahan'ın klas vuruşunda top ağlarla buluştu ve maça beraberlik geldi.
 
Kalan dakikalarda Beşiktaş'ın 3 puan için yaptığı baskı fayda etmedi ve mücadele 1-1 sona erdi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!