comScore

Hannover Tayfun Korkut ile yüksek uçuşta

15 Eylül 2014, Pazartesi 17:17

Pazar akşamı Bundesliga'da haftanın kapanış karşılaşması olan Hannover-Hamburg mücadelesinde 2-0 kazanarak ligde 3 haftada 7 puan toplayan ve averajla üçüncü sıraya oturan Hannover'in teknik direktörü Tayfun Korkut gündeme oturdu. 

FutbolArena - Geçen sezonun devre arasında şu anda Hamburg'ta görev yapan Mirko Slomka'nın gönderilmesinin ardından takımın başına geçen Türk Hoca, küme düşme kâbusu gören takımını aldığı başarılı sonuçlarla 10'uncu sıraya kadar taşıyarak ligi tamamladı. Nisan ayından bu yana Bundesliga'nın en fazla puan toplayan takımı olan Hannover, sezon başında Almanya Kupası ilk turunu da geçmeyi başardı. 

Yeni sezona büyük bir kadro değişimi ile giren ve 19 yeni oyuncu ile sözleşme imzalayan Kuzey kulübü, aralarında Huszti, Diouf, Ya Konan ve Rudnevs gibi önemli oyuncuların bulunduğu 12 futbolcu ile yollarını ayırdı. Yapılan 19 transfere sadece 10.800.000 Euro harcanırken satışlardan 3.300.000 Euro gelir elde edildi. Hannover böylece sadece 7.500.000 Euro'ya yepyeni bir takım kurmuş oldu. Bu takım da şimdi kupada turu geçip ilk 3 maçta 7 puan almasının ardından Almanya'da tüm dikkatleri üzerine çekmiş durumda. Gazeteler “Tayfun (rüzgâra atıfta bulunarak) MirkoSlomka'yı süpürdü” “Hannover taktik dehası Tayfun Korkut ile yüksek uçuşta” şeklinde manşetler attılar. 


Haber: Hüseyin Özkök 
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!