comScore

Galatasaray Galatasaray

Pandev ve Dzemaili'yi yakından tanıyalım

01 Eylül 2014, Pazartesi 23:33

Galatasaray'ın Napoli'den transfer ettiği Goran Pandev ve Blerim Dzemaili'yi Erdi Olcay kaleme aldı. 

FutbolArena ÖZEL - Galatasaray'ın Napoli'den transfer ettiği Goran Pandev ve Blerim Dzemaili'yi Erdi Olcay kaleme aldı. 

Goran Pandev

27 Temmuz 1983 doğumlu Goran Pandev, son yıllarda Makedon futbolu dendiğinde akıllara gelen ender isimlerden biri. İtalya'nın alt liglerinde forma giydikten sonra kariyerindeki asıl patlamayı Lazio formasıyla yaptı. 2004/2010 yılları arasında başkent ekibinin formasını giyen Pandev, kaptan Rocchi ile birlikte takımının en büyük gol silahı olmuştu. Daha sonra Inter'e transfer oldu ve burada birçok önemli başarıya imza attı. Inter formasıyla, şimdiki takım arkadaşı olan Wesley Sneijder ile birlikte 2010 yılında Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu sevinci yaşadıklarını da belirteyim. Son olarak Napoli'de top koşturan Pandev, burada daha ziyade rotasyon oyuncusu olarak görev aldı. Tabii bu durumda Cavani ve Higuain gibi üst sınıf golcülerin takımda bulunması da büyük bir etkendi.

Pandev'in saha içerisindeki özelliklerine değinecek olursak; kariyerine forvet olarak başladığını ve zamanla hücum hattının çeşitli bölgelerinde şans bulduğunu söyleyebiliriz. Özellikle Napoli yıllarında forvet arkası pozisyonunda da görev aldığı anlar oldu. Pandev'in en büyük avantajı olarak sol ayağını çok iyi kullanmasını gösterebiliriz. Gerek ceza sahası içi, gerekse ceza sahası dışında yaptığı etkili vuruşlarla attığı goller hafızalardaki yerini koruyor. Dezavantaj olarak ise ilerlemiş yaşı nedeniyle hantallaşan vücudu gösterilebilir. Şu bir gerçek ki, ‘'Drogba sonrası transfer edilecek yabancı forvet'' tanımlaması için Pandev uygun isim değil.

Blerim Dzemaili

12 Nisan 1986 doğumlu Blerim Dzemaili, kariyerine İsviçre'nin Zürich takımında başladı. İtalyan kulüplerinin dikkatini çeken Dzemaili, önce Torino sonrasında Parma'ya transfer oldu. Kariyerinde her sene bir basamak atlayan Dzemaili'nin son durağı ise Napoli oldu.

Napoli formasıyla özellikle 2012/2013 sezonunda düzenli olarak forma şansı buldu. Geçtiğimiz sezon ise sakatlığını etkisine rağmen hatırı sayılır bir performans sergiledi. ‘'İki yönlü orta saha oyuncusu'' tanımına uygun bir isim olan Dzemaili, her iki ayağını da kullanarak uzaktan attığı güzel gollerle dikkat çeken bir futbolcu. G.Saray'ın Melo ve Selçuk'un olmadığı zamanlarda sıkıntı çektiği orta saha rotasyonuna ilaç olacak bir oyuncu olsa da yabancı kontenjanı teknik direktör Cesare Prandelli'nin belini bükecektir. Yine de kalitesinden şüphe duyulmayacak bir isim olduğunu ve Pandev ile kıyaslarsak daha faydalı bir transfer olacağını ekleyeyim.

Haber/Analiz: Erdi Olcay


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!