comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe ona duacı!

01 Eylül 2014, Pazartesi 17:55

Fenerbahçe'nin Kamerunlu forveti Pierre Webo, Aykut Kocaman döneminde transfer edilirken geldiği günden bu yana bir çok maçta Sarı Lacivertlileri ipten aldı. 

FutbolArena Özel - Fenerbahçe'nin Kamerunlu forveti Pierre Webo, Aykut Kocaman döneminde transfer edilirken geldiği günden bu yana bir çok maçta Sarı Lacivertlileri ipten aldı. 2012-2013 sezonunun ikinci yarısında yeni adıyla İstanbul Başakşehirspor'dan kadroya katılan Webo zaman zaman kritik anlarda sahneye çıktı.

İLK DEPLASMANINDA 3 PUANI GETİRDİ
 
Fenebahçe formasıyla ilk maçına Sivasspor karşısında çıkan attığı gole rağmen mağlubiyeti engelleyemezken, Mersin karşısında attığı golle takımına 3 puanı getirirken Kanaryaların deplasmanda galibiyetle dönmesini sağladı.

GALATASARAY DERBİSİNDE SAHNEYE ÇIKTI


2012-2013 sezonunun son derbisinde Saraçoğlu'nda Galatasaray'a karşı 2-1 kazanılan maçta, geriye düşen takımı adına iki gol birden atan tecrübeli forvet dev derbide galibiyetin mimarı olurken, sezon ortasında geldiği Fenerbahçe'de çıktığı 22 maçta 10 gol kaydederek Aykut Kocaman'ın yüzünü kara çıkarmadı.
 
İki sezon önce UEFA'da yarı final oynayan Fenerbahçe'de, Pierre Webo Plzen ile oynanan ilk maçta takımına tur için büyük avantaj sağlayan golü attı. Golsüz devam eden maçın 81. Dakikasında golünü yazan Kamerunlu forvet maçın skoruna imza attı ve Sarı Lacivertlilere tur için büyük bir avantaj sağladı.
 
KRİTİK DAKİKALARIN ADAMI
Geçtiğimiz sezon oynanan Kasımpaşa maçının son dakikasında sahneye çıkan güçlü forvet, attığı golle takımına 3 puanı getirdi. Şampiyonluğun kazanıldığı sezonda kritik öneme sahip Çaykur Rizespor deplasmanında takımın imdadına koşan Webo, 83. Dakikada attığı golle 2-1 lik galibiyetin başrol oyuncusu oldu.  Kasımpaşa ve Bursaspor maçını da sonrada oyuna girip alan adamalardan biriydi.
 
BU SEZONDA KALDIĞI YERDEN
 
Birçok maçta direk olarak 3 puanı kazandıran Kamerunlu yıldız, sezonun ilk maçında dün akşam oynanan Karabükspor maçında da sahneye çıktı. Maçın 74. Dakikasında oyuna giren Pierre Webo, 2-2 berabere giden oyunun 81. Dakikasında attığı kafa golüyle galibiyeti getirdi.

Geldiği günden bu yana direk olarak 5 maçta galibiyeti kazandıran golleri atan tecrübeli oyuncu takımına 15 puan kazandırırken, yeni sezonda da Fenerbahçe'nin kurtarıcılarından biri olacağının sinyalini verdi.

Haber: Özgür Kızgın
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!