comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Trabzonspor transfer döneminde çoştu!

01 Eylül 2014, Pazartesi 15:46

Trabzonspor kurulduğu günden bu yana tarihinin en hareketli transfer dönemini yaşarken yaz döneminde adından en çok söz ettiren kulüp oldu.

FutboLArena Özel 

Bordo Mavili kulüpteki transfer hareketleri
 
Yeni sezona iddialı bir kadroyla giren Karadeniz ekibi transferde ilk olarak takımın başına Vahid Halilhodzic'i getirdi. Geldiği günden bu yana yaptığı açıklamalarda kadronun yetersizliğinden yakınan Boşnak Hoca'nın söylemlerine kulak veren Başkan Hacıosmanoğlu, kesenin ağzını açtı.
 
SÜPER FORVET CARDOZO
 
Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'nin de istediği fakat alamadığı Paraguaylı yıldız Oscar Cardozo, İtalyan devi Milan'dan transfer edilen Kevin Constant, son olarak Guingamp'ta forma giyen forvet oyuncusu Mustapha Yatabare ve Spartak Moskova'dan alınan Waris Majeed Trabzonspor'un en çok ses getiren transferleri oldu. Halilhodzic'in Cezayir Milli Takımı'ndan  öğrencileri Carl Medjani ve Essaid Belkalem'i  de alan Trabzonspor savunmasını da güçlendirdi.
 
BİR ÇOK OYUNCUYLA YOLLAR AYRILDI
 
Kadrosunda fayda sağlamayan yabancı oyuncularını da elden çıkarmaya çalışan Karadeniz ekibi, Sol Bamba, Ondrej Celustka, Didier Zokora, Marc Janko, Alanzinho, Torric Jebrin, Paolo Henrique ve Adrian Mierzejewski gibi yabancılarla yollar ayrıldı.
 
GEÇEN SEZONUN YILDIZI OLCAN
 
Trabzonspor'un en büyük silahı Olcan Adın'da bu transfer döneminde Galatasaray'a transfer olurken Bordo Mavili ekip bu transferden 4 milyon euroyu kasasına koyarken Salih Dursun'u da kiralık olarak kadrosuna kattı. Öte yandan geçtiğimiz sezon transfer edilen fakat verim alınamayan Batuhan Karadeniz'le de yollar ayrıldı.
 
YERLİ PİYASADA GENÇLERE YÖNELDİLER
 
Gelecek vadeden isimlere de yönelen Karadeniz Fırtınası, Sefa Yılmaz, İshak Doğan, Salih Dursun, Serdar Gürler ve Musa Nizam gibi isimleri de kulübe kazandırdı. Genç yaşına rağmen Bundesliga'da yıllardır top koşturan gurbetçi yıldız Mehmet Ekici'yi de kadrosuna katan Bordo Mavili ekip, yerli kadrosunda gücüne güç kattı.
 
GELEN VE GİDEN OYUNCULARDA REKOR HAREKETLİLİK
 
Bugün görüşmelere başlandığı açıklanan Yatabare ve Majeed transferlerinin ardından kadrosuna 22 oyuncu katan Trabzonspor, bonservisiyle veya kiralık olmak üzere 35 isimle de yollarını ayırdı. Kulüp tarihinde daha önce görülmemiş bir transfer hareketliliği yaşayan Karadeniz ekibinde yeni katılan isimlerle birlikte takımın göstereceği performans şimdiden merak konusu.
Haber: Özgür Kızgın

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!