comScore

Galatasaray Galatasaray

Galatasaray için neden tehlike?

01 Eylül 2014, Pazartesi 15:29

Futbolla arası pek de iyi olmayan Uzakdoğu dünyasının son yıllarda futbol piyasasına sürdüğü en önemli yıldızlardan Shinji Kagawa, Manchester United macerasının ardından Avrupa'daki yuvası Borussia Dortmund'a geri döndü.

FutbolArena Özel - Japon Ligi'nde başladığı kariyerinde gösterdiği performansla Dortmund scoutlarının radarına takılan Kagawa, Avrupa macerasına Bundesliga'da başladı. İki sezon boyunca Alman ekibinde müthiş işler çıkaran Japon yıldız,  Dortmund'da geçirdiği iki sezon boyunca yaşanılan şampiyonluklarda büyük pay sahibi oldu.
 
MANCHESTER UNİTED HAYAL KIRIKLIĞI OLDU
 
Başarılı performansının ardından İngiliz devi Manchester United, 2012 yazında 16 milyon euroluk bedelle Kagawa'yı Old Trafford sahnesine getirdi. Fakat İngiliz futboluna uyum sağlayamayan 25 yaşındaki oyuncu, beklentilerin uzağında kaldı. Kırmızı Şeytanlar'da çıktığı 57 maçta sadece 6 gol atabilen Japon oyuncu, Borussia Dortmund günlerini arattı.

PARLADIĞI KULÜBE GERİ DÖNDÜ
 
Manchester United'da oynadığı iki sezon boyunca pek bir varlık gösteremeyen Japon yıldız, 8 milyon euro karşılığında Alman kulübüne geri döndü. Dortmund'un elde ettiği başarılarda pay sahibi olan Kagawa, çok yönlü oyun anlayışı ve hızıyla ön plana çıkıyor.
 
GALATASARAY MAÇLARINDA BÜYÜK TEHLİKE
 
Hücuma dönük orta saha olarak görev yapan Kagawa, yalancı forvet olarak  kanatlarda ve ortada görev yapabiliyor. Dortmund'da tekrar eski formuna kavuşacak olan yıldız oyuncu, her iki maçta da tehlike yaratacak oyunculardan biri. Kadrosunda Reus, Mkhitaryan ve İmmobile gibi silahları bulunan Dortmund'da, Kagawa'nın geri dönüşüyle hem takım performansı hem de oyuncunun performansı yükselecektir.

Analiz: Özgür Kızgın

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!