comScore

Galatasaray Galatasaray

İşte yeni Aslan! (Video)

31 Ağustos 2014, Pazar 21:12

Transferin son günlerinde atağa kalkan Sarı Kırmızılı ekip, Tarık Çamdal transferiyle birlikte Napoli'nin orta saha oyuncusu Blerim Dzemaili'yi de transfer etti.

FutbolArena ÖZEL - Transferin son günlerinde atağa kalkan Sarı Kırmızılı ekip, Tarık Çamdal transferiyle birlikte Napoli'nin orta saha oyuncusu Blerim Dzemaili'yi de transfer etti. İşte oyunu her iki yönlü oynayabilen Galatasaray'ın yeni transferi…
 
Son üç sezondur Napoli forması giyen Makedon asıllı Dzemaili, orta sahanın ortasında görev yaparken oyunun hem savunma hem de hücum yönünde rahatlıkla görev yapabilen bir oyuncu.
 
İsviçre'nin Zürih ekibinde profesyonel futbol hayatına başlayan Dzemaili, kariyerinin ilk yıllarında defansif orta saha olarak görev alırken başarılı performansının yanında İsviçre ekibinin kaptanlığını da yaptı.
 
İLK DURAĞI BOLTON
 
Performansıyla dikkkatleri üzerine çeken orta saha oyuncusu, 21 yaşındayken ilk transferini İngiliz kulüplerinden Bolton'a yaparken İngiliz kulübünde kendisinden beklentileri karşılayamadı.
 
Başarısız geçen İngiltere macerasının ardından İtalya serüvenine başlayan 28 yaşındaki oyuncu, Torino ve Parma'da forma giydikten sonra 2011 yılında Napoli'ye transfer oldu. Kariyerinin en başarılı yıllarını Napoli'de geçiren İsviçreli oyuncu, Rafa Benitez'in takımın başına getirilmesiyle daha az forma şansı bulmaya başladı.
 
AĞIR OLMASI ELEŞTRİLİYOR
 
Oyunu her iki yönüyle oynayabilen Galatasaray'ın yeni transferi yüksek pas yüzdesi ve uzaktan isabetli şutları ile öne çıkarken, oyun içinde ağır kalması yönüyle de eleştirliyor. Galatasaray'da Melo ve Selçuk'la birlikte orta sahanın yükünü çekecek olan Dzemaili'nin oyun tarzı Selçuk İnan'la benzerlik gösterirken, Prandelli'nin Galatasaray'ında göstereceği performans merak ediliyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!