comScore

Karabükspor penaltılarla yıkıldı

29 Ağustos 2014, Cuma 00:19

UEFA Avrupa Ligi Play-Off turu rövanş maçında St. Etienne ile Karabükspor karşı karşıya geldi. 

UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanşında Kardemir Karabükspor, Fransa'nın St. Etienne takımı ile karşı karşıya geldi. Geoffroy-Guichard Stadı'nda oynanan mücadelenin normal süresi 1-0 Fransız ekibinin üstünlüğü ile tamamlanırken, uzatma dakikalarında da gol gelmedi. Penaltıları 4-3'lük skorla alan Saint Etienne, gruplara adını yazdırdı.
 
Mücadeleye oldukça hızlı başlayan Saint-Etienne, 13. dakikada temsilcimizde savunmanın bir anlık hatası sonrasında Kevin Monnet-Paquet'in attığı gol ile öne geçti. Bu gol sonrasında toparlanan Karabükspor, maçta dengeyi kurdu ve rakibinin ataklarını savuştururken, kontra atak şansları da yakaladı. Karşılaşmanın 90 dakikası boyunca iki takım da yakaladığı pozisyonlarda son vuruşlarda başarılı olamadı. Uzatma dakikaları da orta saha mücadelesine sahne olurken, yarım saatlik dilimde de gol gelmedi ve seri penaltı atışlarına geçildi.
 
Penaltı vuruşlarında St. Etienne adına topun başına gelen Cohade, Pogba, Monnet-Paquet, Gradel ağları sarsarken, Clement ise kullandığı penaltıda başarılı olamadı. Karabükspor'da ise Erdem, Hakan, Mabiala hata yapmadı, Aykut, Ahmet İlhan ise ağları bulamadı. Bu vuruşların ardından Fransız ekibi gruplara kaldı.
 
Öte yandan milli oyuncumuz Mevlüt Erdinç karşılaşmaya ilk 11'de başlarken, mücadelenin 66. dakikasında yerini Ricky van Wolsfwinkel'e bıraktı. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!