comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Trabzonspor gruplara kaldı

28 Ağustos 2014, Perşembe 21:56

UEFA Avrupa Ligi Play-Off turu rövanş maçında Rostov ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. 

UEFA Avrupa Ligi playoff turunda Rus ekibi Rostov ile temsilcimiz Trabzonspor karşı karşıya geldi. Olimp-2 stadında oynanan mücadele 0-0 bitti.
 
Mücadele denk bir şekilde geçerken, Rostov'un 5, Trabzonspor'un 4 pozisyonundan gol sesi çıkmadı. Temsilcimiz, savunma güvenliğini ön plana alarak oynadığı maçı rahat bir şekilde tamamladı.
 
Trabzonspor, yedek ağırlıklı bir kadroyla maça çıkarken Paraguaylı yıldız Oscar Cardozo maça yedek kulübesinde başladı.
 
2-0'lık ilk maç sonucunun ardından Trabzonspor, kendisine yeten bu sonuçla gruplara kalmayı başardı. Rostov ise Avrupa defterini kapattı.
Trabzonspor'un rakibi, 29 Ağustos Cuma günün çekilecek kuranın ardından belli olacak.
 
HALILHODZIC'TEN SÜRPRİZLER
Bordo-mavili takımın Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 2-0 galip geldiği ilk maçta takımının ikinci golünü atan Paraguaylı oyuncunun yerine sezon başında Elazığspor'dan transfer edilen Deniz Yılmaz görev yaptı. Yusuf Erdoğan da beklenmedik bir şekilde yedek kulübesinde otururken, bu oyuncun yerine de Fatih Atik görev aldı. Savunmanın sağında Bosingwa'nın sakatlığında Zeki Yavru ilk 11'de oynadı. Stoperde ise durumu maç saati belli olacağı açıklanan Mustafa Yumlu'nun yerine Aykut Demir görev yaptı. Constant'ın yokluğunda da Salih Dursun ilk 11'de kendine yer bulan oyuncu oldu.
 
İLK 11'DE 2 YABANCI
Trabzonspor'da Rostov karşısında sadece 2 yabancı oyuncu ilk 11'de görev yaptı.
 
Kadrosunda 8 sözleşmeli yabancı oyuncu bulunduran bordo-mavili takımda, Cezayirli oyuncular Belkalem ve Medjani ilk 11'de görev yapan yabancı oyuncular oldu. Oscar Cardozo'nun da yedek kulübesinde yer almasıyla 18 kişilik maç kadrosunda 3 yabancı oyuncu yer aldı.
 
Bosingwa, Constant ve uzun süreli sakatlığı bulunan Bourcea'nun yanı sıra Karadeniz ekibinde, Colman ve Malouda kadro dışı bırakılmıştı.
 
TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI
Trabzonspor taraftarları Rusya deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı.
16 bin kapasiteli Olimp 2 Stadı'nda yaklaşık 400 dolayında bordo-mavili taraftar, takımlarına destek verdi. Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri de karşılaşmayı izledi.
 
TV YAYINI OLMADI
Bu arada karşılaşmayı bordo-mavili taraftarlar, televizyondan izleyemedi.
Bordo-mavili kulüp yaptığı açıklamada, Rostov Kulübü'nün, Rusya'daki Rus yayıncı kuruluşla yaşadığı sorun nedeniyle maçın naklen yayını olmayacağını karşılaşmaya 4 saat kala taraftarlarına bildirdi. Rostov Kulübü, karşılaşmayı kendi resmi sitesinden yayınladı.
 
İLK YARI ÇOK SAKİN GEÇTİ
Trabzonspor, mücadeleye savunma güvenliğini ön planda tutarak başladı. Savunma ve orta saha bloklarını birbirine yakın tutan temsilcimiz, Rostov'a pozisyon şansı tanımadı.
 
Trabzonspor'un az adamla ve kontrataklarla gol aradığı ilk 15 dakikanın ardından, Rostov daha fazla yüklenmeye başladı. 32. dakikada Rostov'dan Poloz'un vuruşu direkten auta gittiğinde şans temsilcimizin yanındaydı.
Trabzonspor'un rölantiye aldığı dakikalarda, Rostov takımı da etkisiz kalınca ilk yarı 0-0'lık eşitlikle noktalandı.
 
SEFA BÜYÜK FIRSATI TEPTİ
Trabzonspor ikinci yarıya bir gol bulma ve rakibini maçtan koparma isteğiyle başladı. 47. dakikada Sefa Yılmaz, yakın mesafeden kafa vuruşunu auta atarak büyük bir fırsatı tepti.
 
Rostov takımı ise daha agresif oynamaya ve maçı sertleştirmeye başladı. Alman hakem Felix Zwayer'in de müsaade etmesiyle, Rostov rakibimize sert müdahalelerde bulunarak etkili olmaya başladı. Merkezden Trabzonspor savunmasını aşamayan Rus ekibi, kanatlardan gelmeye başladı.
Trabzonspor'un takım savunması dikkatli olunca, bu ortalara geçit vermedi.
 
DAKİKALAR PROFESYONELCE GEÇİRİLDİ

Trabzonspor, oldukça profesyonel bir şekilde dakikaları geçirirken, Rostovlu oyuncuların da ümitleri tükenmeye başladı ve mücadele güçleri düştü. Bordo mavili oyuncular da daha fazla etkili olmaya ve üstüste pozisyonlar bulmaya başladı. Ancak, genç yıldızlarla bulunan pozisyonlardan sonuç çıkmadı.
 
Mücadele de başladığı skorla, 0-0 noktalandı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!