comScore

Galatasaray Galatasaray

Tesadüfün de bu kadarı?

25 Temmuz 2014, Cuma 00:05

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ve Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in aldığı kararlar bu kadar da tesadüf olmaz dedirten cinsten.

FutbolArena Özel -  Galatasaray tam mesai ister diyerek” Fatih Terim'in Milli Takım görevi nedeniyle Galatasaray'dan ayrılışını hızlandıran Başkan Aysal, Taffarel'e hem Brezilya hem de Galatasaray'da çalışmasına onay vererek, Terim'I haklı çıkardı, Terim de Hamza Hamzaoğlu'na “Ya Akhisar ya da Milli Takım” diyerek Aysal'ı haklı çıkarmıştı.

Olaylı ayrılan Ünal Aysal ile Fatih Terim  aylar sonra kendileriyle çeliştiler…
Fatih Terim'in Milli Takım'ı çalıştırması nedeniyle Terim'e  Galatasaray tam mesai ister diyerek “Ya Galatasaray ya da Milli Takım” seçeneğini sunan Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Taffarel'in hem “Brezilya'yı hem de Galatasaray'ı çalıştırabilirsin” diyerek Terim'e karşı kullandığı silahı bu kez kendine tutmak zorunda kaldı.

AYSAL NEDEN EVET DEDİ?

Terim'in çift takım çalıştırmasına karşı çıkan Aysal, Taffarel'e neden evet dedi?

Yeni oluşumda Türkiye Ligi'ni tanıyan tek ismin Taffarel olması nedeniyle belli ki Aysal Brezilyalı antrenörün gitmesini göze alamadı. Biliyor ki olası bir başarısızlıkta fatura ağır olacak. Bu yüzden mecbur kalınca “evet” dedi sonucu çıkıyor.

TERİM DE YAPMIŞTI

Hem Galatasaray'ı hem de Milli Takım'ı çalıştırmak isteyen Fatih Terim'in sarı-kırmızılı takımdam ayrılışında bu istediği mutlaka çok etkili oldu.

Terim her iki takımı da yürüteceğini düşündüğü için milli takım konusunda geri adım atmadı. Milli takım nedeniyle mağdur duruma düşen Terim aynı Aysal gibi bir karar almıştı. Yardımcısı Hamza Hamzaoğlu'na “Ya Milli Takım ya da Akhisar” diyerek yardımcısına tek seçenek sunmuştu. Bu açıklayan da Hamza Hamzaoğlu olmuştu.

Hamzaoğlu 1 Mayıs 2014'de “'Terim, bana Akhisar Belediyespor ya da Milli Takımı seçmemi istedi. Bende bu zor seçimde Milli Takımı seçtim ve yeni sezonda hiçbir takım ile anlaşmadan milli takımda devam etmek istiyorum' demişti.

Terim'in bu seçenekten başka çaresi de yoktu. Çünkü omuzlarında ağır bir yük var. Ve mecburiyet Aysal'ın kendisine yaptığını, Terim, Hamza Hamzaoğlu'na yapmıştı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!