comScore

Bursaspor Bursaspor

Bursaspor, Gürcistan'da yıkıldı

24 Temmuz 2014, Perşembe 22:52

0-0'ın rövanşında Gürcistan temsilcisi Chikhura Sachkhere'ye penaltılarla boyun eğen Bursaspor, Avrupa Ligi'ne ikinci ön elemede veda etti.

Bursaspor'da Şamil ve Civelli kullandıkları penaltı atışlarından yararlanamadı. Sadece Ozan Tufan atışını gole çevirdi. Chikhura'da ise Odikadze, Gabedava, Koripadze ve Mumladze atışlarını kaçırmadı.
 
Bursaspor'da sakatlıkları bulunan Fernandao, Belluschi ve Aydın Karabulut oynamadı. 90 dakika gol getirmeyince maç uzatmalara gitti. Dördüncü duraklama dakikasında sarı kart gören Şener Özbayraklı, 94'üncü dakikada rakibine yaptığı sert müdahalenin ardından ikinci sarı kartla oyundan atıldı. Penaltı atışlarında Bursaspor'a 4-1'lik üstünlük kuran Chikhura tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi üçüncü eleme turuna yükseldi.

Bursaspor'u eleyen Chikhura'nın rakibi Azerbaycan temsilcisi Neftçi Bakü oldu.
KARABULUT KADROYA ALINMADI
 
Bursasporlu Aydın Karabulut isminin UEFA`ya bildirilen maç listesinde olmasına karşın rövanş mücadelesinde forma giyemedi. Tecrübeli futbolcunun dizinde ağrı oluştuğu ve bu nedenle karşılaşma öncesi Teknik Direktör Şenol Güneş tarafından kadrodan çıkartıldığı belirtildi. Aydın`la birlikte Tiflis`e götürülen Ertuğrul Ersoy da kadroda yer bulamayan futbolcular arasında yer aldı.
 
ENES FORVETTE ÇIKTI
 
Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş Belluschi ve Fernandao`nun yokluğunda kadroda değişikliğe gitti. Ecrübeli teknik adam Traore`yi Arjantinli futbolcunun yerine görevlendirdi. Fernandao`nun yerinde ise Enes Ünal forma giydi. Aydın Karabulut`un yerine Ferhat ilk 11`de başlarken Şamil de kendisine kadroda yer buldu.
 
YUNANİSTAN BAYRAĞI AÇTILAR
 
Bursaspor taraftarı pankartların yanı sıra tribüne Türk Bayrağı ile Azerbaycan Bayrağını da astı. Gürcü taraftarlar da kendi oturdukları bölümde Yunanistan bayrağını salladı. Maçlarını Mikheil Meskhi Stadı`nda oynayan Chikhura`da ev sahibi takımın taraftarları mücadeleye büyük ilgi gösterdi. Lig maçlarını ortalama 100-150 taraftar önünde oynadığı belirtilen Chikhuralı futbolcular ilk kez bu kadar taraftar önünde mücadele etti. Gürcü gazeteciler yaptıkları yorumlarda "İlk kez böyle bir durumla karşı karşıya kaldık" ifadelerini kullandı.
 
ALTEPE`DEN DESTEK
 
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe Bursasporlu futbolculara sürpriz yaptı. Geçen yıl Vojvodina maçını Sırbistan`da izleyen Altepe bu sezon da Gürcistan`a giderek Tiflis`te takımı yalnız bırakmadı.
 
BURSASPOR TARAFTARI TİFLİS`E AKIN ETTİ
 
Bursasporlu taraftarlar 30 saat süren yolculuğun ardından Tiflis`te tribündeki yerini aldı. Yeşil Beyazlılar 90 dakika boyunca susmadan takımlarını destekledi. Maçtan iki gün önce yola çıkan Bursaspor taraftarı karşılaşmanın başlamasına saatler kala Tiflis`e ulaştı. Taraftarlar gün boyu da Tiflis sokaklarını `Bursaspor` tezahüratlarıyla inletti. Karşılaşma öncesi Mikheil Meskhi Stadyumu önünde toplanan Bursasporlu taraftarların Gürcistan taraftarlarıyla karşılaşmaması için polis yoğun güvenlik önlemi aldı.
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!