comScore

2 yıl daha Almanya'nın başında

23 Temmuz 2014, Çarşamba 16:57

Dünya Kupası sonrası herkesin ne yapacağını merakla beklediği Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, kararını verdi.

FutbolArena - 2016 yılına kadar sözleşmesi bulunan Dünya Şampiyonu Hoca, motivasyonunun ilk günkü gibi üst düzeyde olduğunu ve önlerinde ulaşılacak yeni hedefler bulunduğunu ifade etti.

İşte Löw'ün DFB sitesine verdiği röportajın tamamı
DFB: Sayın Löw, 1 haftadan fazladır Almanya'dasınız. Bu zaman zarfında dünya şampiyonu olduğunuza inanabildiniz mi?

Löw: Brezilya'da kazandığımız bu unvan inanılmaz bir takım çalışmasının soncudur ve her zaman öyle kalacaktır. İnanıp inanmadığıma gelince. Evet dünya şampiyonu olduğumuzun farkındayım. Gerçekten de ifade edilmesi çok zor bir duygu. Berlin'deki inanılmaz karşılamaya ve Alman halkını büyük bir sevince boğmamıza rağmen bu zaferin tadını henüz tam olarak çıkarttığım söylenemez. Ayrıca Brezilya'da yaptıklarımız ve sonucunda da başarıya ulaşmamızın insanlara verdiği mutluluk beni de çok sevindiriyor.
DFB: Berlin'deki karşılamadan sonra neler yaptınız ve günlerinizi nerede geçirdiniz?

Löw: Freiburg'da evimdeydim. Sanırım Brezilya'da olan herkesin normale dönmesi için biraz zamana ihtiyacı oldu. Benim hissettiklerim şöyleydi. İlk günlerde hala aklım turnuvada yaşadıklarımızdaydı. Oradaki sahneler gözümün önüne geldi. İtalya Südtirol'deki kampımızdan itibaren 9 hafta birlikteydik. Tabi ortam gergin ve gözlem altındaydık. Turnuvada yaşadıklarımızın tadını çıkartsam da yine de çok büyük güç harcadık. Özellikle de mental olarak. Bu nedenle turnuva sonrası biraz geri çekilip kafa dinlemeyi istedim ve zamanımı ailem, arkadaşlarım ile geçirdim.
DFB: Kamuoyu için Philipp Lahm'ın Milli Takım'ı bırakması sürpriz oldu. Kaptan'ın gemiden gideceğini hissetmiş miydiniz?

Löw: Hayır. Philipp bana bunu final sonrası sabah kahvaltıda iletti. Hem sportif hem de insani olarak onun ayrılması büyük bir kayıp. Kendime ondan daha iyi bir kaptan dileyemem. Milli Takım'a harika bir şekilde liderlik yaptı, onu temsil etti ve geliştirdi. Bu nedenle onun bundan sonra olmayacak olması benim için üzücü. Ama kararını kabul ediyor ve saygı duyuyorum. Philipp bu başarı için 10 yıl çalıştı. Ona yalnızca teşekkür edebiliriz.
DFB: Sizin geleceğinizle ilgili sizden herhangi bir açıklama gelmeyince spekülasyonlar arttı. Hatta böyle büyük bir başarı sonrası bırakacağınız yorumları yapıldı.

Löw: Bunu bir saniye bile düşünmedim. Ben sadece Dünya Kupası öncesi verdiğimiz kararı uyguladım. O da turnuva sonrası salim kafa ile oturup durum değerlendirmesi yapacak olmamızdı. Bunu her turnuva sonrası zaten yapıyoruz. Ben DFB ile sözleşmemi 2016 yılına kadar onu bozmak için uzatmadım. Ama herkes biliyordu ki, Dünya Kupası'nın kendi dinamiği ile daha sonra bazı kararlar ortaya çıkabilir. Ben geleceği daha net görebilmek adına her şeyi bir kenara bıraktım veduygularımı kontrol altına almak için birkaç güne ihtiyaç duydum. Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü olarak federasyonun bana olan büyük güvenini her zaman hissettim. Başkan Wolfgang Niersbach bana her zaman büyük bir destek veren bir insan. Ondan daha iyi bir başkan düşünemiyorum. Bize hep inandı ve arkamızda durdu. Bana büyük bir anlayış göstererek birkaç gün ihtiyacım olan zamanı verdi.
DFB: O zaman daha açık olursak, Milli Takım EURO 2016'ya sizin liderliğinizde gidecek mi?

Löw: Evet. Şu anda bu takımla çalışmaktan ve onlarla birlikte Fransa'ya gitmekten ve her bir oyuncuyu geliştirmeye devam etmekten daha güzel bir şey düşünemiyorum. DFB'deki ilk günümdeki kadar motivasyonum üst düzeyde. Brezilya'da çok büyük bir başarı elde ettik. Ancak ulaşmak istediğimiz başka büyük hedefler var. Dünya Kupası zirve idi ama işin sonu değildi.
DFB: Bu ekibiniz için geçerli değil. Yardımcı antrenörHansiFlick'i de kaybedeceksiniz. Onun yerine gelecek kişi belli değil. Ne zaman belli olabilir?

Löw: Brezilya, Hansi Flick için de son değildi. DFB'nin yeni sportif direktörü olarak çok önemli bir görevde yine bizimle birlikte olacak. Hanis ile aramızda geçen yıllar içinde çok güzel bir arkadaşlık oluştu. Birlikte çalışmamızın ne kadar güzel olduğunu daha önce açıkladım. Aynı şeyler görevlerine devam edecek olan Oliver Bierhoff ve Andi Köpke için de geçerli. Hansi Flick'in yerine gelecek kişi için şu anda acelemiz ve bir zorunluluğumuz yok. Henüz zamanımız var. Bazı fikirlerim var. Herkes emin olsun ki, önümüzdeki tatil döneminin tadını çıkartırken önümüzde bekleyen görevler için de düşüneceğiz. Her türlü soruna çözüm bulacağız. Önümüzdeki hafta ve aylar için şimdiden çok sevinçliyim.

Tercüme: Hüseyin Özkök
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!