comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Emre Belözoğlu'ndan kritik açıklamalar

23 Temmuz 2014, Çarşamba 13:17

Emre Belözoğlu, Topuk Yaylası'nda bir basın toplantısı düzenledi.

Fenerbahçe'nin kaptanlarından Emre Belözoğlu, Topuk Yaylası'ndaki kampta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
Emre'nin düzenlediği basın toplantısında öne çıkan açıklamaları şunlar oldu:
"Dünyanın büyük takımlarında bile böyle tesisler yok. Hoca bizi tanıyor biz de onu tanıyoruz. Ümit ederim sakatlıksız bir şekilde sezona başlarız.

Yeni forma başımızın belası oldu. Herkes arıyor yeni forma istiyor. F.Bahçe'de 6. senem olacak. Gördüğüm en iyi üçlü forma. Satışlar da çok iyiymiş. Başımız ağrıyacak gibi herkes bizim formayı bedava aldığımızı düşünüyor ama biz de para verip alıyoruz. 100'e yakın talep geldi, maaşı alınca gidip hediye forma alacağız.
Geçen seneyi domine etmiş bir takım olarak bakarsak bu sene zor bir sezon bizi bekliyor. Herkes bize karşı daha farklı oynuyor. Fikstürü avantaja da çevirebiliriz. İlk maçta kendi sahamızda iyi başlamak istiyoruz. Kolay bir sezon olmayacak.

Kimine göre 4. yıldız, kimine göre daha farklı rakamlar var. G.Saray'la rekabeti de düşününce daha tatlı bir rekabet olacak. İnşallah 4. yıldızı takan biz oluruz. Bunun için buradayız.

Ben zaten son 3-4 senedir yediklerime dikkat ediyorum. Gençliğimizde bu kadar bilgili değildik. Bu sene de kampa gitmem etkili oldu. Ramazanın girmesiyle yemek saatleri de düzene girdi.

Geçmişte adele sakatlığına yönelik şeyler yaşıyordum. Her maç oynamak isterim. Profesyonel yaşamayı biraz genç öğrendim. İnanıyorum bu sene istikrarı yakalayacağım. Ama istediğiniz kadar kendinize dikkat etseniz de zemin, rakip gibi etkenler de sakatlıklara neden oluyor.
 
 
Kimse kimseyi objektif gözle izleyemez. Ben hiçbir zaman saha içindeki profilimin mükemmel olduğunu iddia etmedim. Oynadığım takımlar için benim adıma en önemli şey başarıdır. Oynadığım takımlarda ben başarılı oldum, takımların başarısı benden önde oldu. Kimsenin beni sevmesi için bir çabam olmadı. Tanımadığım kimseye nefret beslemiyorum çünkü onları tanımıyorum. Ama bizim ülkemizde insanlar beni tanımadan sevmiyor. Bunu saygıyla karşılarım. Ben öyle birisi değilim. Varsa kötü bir profilim mücadele ederim ama çok çetin bir mücadele içinde olmam. Bunu da herkes bilsin.
Diego'nun gelmesi ile göze hoş gelen bir futbol ortaya çıkacaktır. O liglerde uzun süre kalmak kolay değildir. Faydalı bir transfer olduğuna inanıyorum. Elimizden geldiğince burada rahat etmesi için destek oluyoruz.

F.Bahçe taraftarının desteğini anlatmaya gerek yok. Sıkıntılı dönemleri onların desteği ile atlattık. Herkesle bir selfie durumu var. Taraftarlar 'Emre bizimle de selfie çekil' diyorlar, telefonu elimize veriyorlar. Hepimiz formdayız ama Ersun hoca da formda. Çok yorgun oluyoruz bazen onlardan anlayış bekliyoruz.

İyi bir basketbol seyircisi olduğumu düşünüyorum. Final serisinin ilk iki maçında bir taşkınlık olmadı. Biz hep ilk adımı atan taraf olduk. Ortak bir paydada buluşulacaksak ilk adımı biz atarız. Elimizden geldiğince tansiyonu düşürürüz. Taraftarların ve futbolu yönetenlerin daha dikkatli olması lazım. İnsanların birbirinden bu kadar ayrışmasını doğru bulmuyorum.

Futbol iyi futbolcularla daha iyi oynanıyor. Diego'nun gelmesi takıma güç kattı. Diego kadar olmasa da geçmiş dönemde de çok iyi oyuncularımız vardı. Saha içinde ayağına hakim bir oyuncunun olması beni de rahatlatacaktır. Birbirimizi anladığımızda keyif alıyoruz. İnşallah o iletişimi yakalarız ve insanlara güzel futbol izletiriz. Total futbolun ne kadar gereği varsa hepsini yerine getirmiş bir isim. Diego'dan o kadar defansa yardım etmeyecek performans göreceğinizi düşünmüyorum.

Hiyerarşinin oluşması çok önemli. O takıma kendini ait hisseden oyuncuların büyük takımda kaptan yapılması o takımların geleneği olmalı. Son dönemde Fenerbahçe'nin bunu yakaladığını düşünüyorum. Eskiden daha papaz oyuncular vardı Onlardan önce yemek yiyemiyorduk, duşa giremiyorduk. Biz yeni gelen arkadaşlara ve gençlere bunları yapmıyoruz. Artık ortam değişiyor. Tabii ki saygı olacaktır. Ama bunu abartmadan yapılması gerekiyor. Yabancı bir oyuncu geldiğinde kaptanlar olarak onlara sahip çıkıyoruz, ev sahipliği yapıyoruz. Herkes bilsin.

İnşallah her maçı kazanırız ben de sakin sakin maçları tamamlarım. Daha sakin bir Emre izletmek istiyorum. Ben idmanda da, tavla oynarken de, tatilde beachvolley oynarken de maksimumla oynuyorum. Ama bunu nefrete dönüştürmem. Önemli olan da bu zaten."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!