comScore

İşte G.Saray'ın asıl transferi! Herkesin gözdesi

22 Temmuz 2014, Salı 11:48

Oyuncular arasında yapılan sürat testinde birinci sırada Bruma çıktı. 100 metreyi 10.29 saniyede koşan genç futbolcu sakatlığın etkisinden kurtuldu. Prandelli'nin de gözdesi oldu.

Geçen sezon başından Sporting, Lizbon kulübünden 12 milyon euro'ya transfer edilen Bruma, büyük bir gelişim içerisinde. Portekiz'in en yetenekli futbolcularından biri olarak gösterilen ve hatta geleceğin 'Ronaldo'su olarak lanse edilen Bruma, kendini buldu. Geçen sezon çapraz bağları kopan ve yaklaşık 5 ay topa dokunamayan 19 yaşındaki futbolcu bomba gibi döndü.
 
Fiziksel olarak gelişim gösteren, zayıf ve çelimsiz halinden kurtulup kilo alan, bununla birlikte kas kütlesinde de ciddi bir artış sağlayan Bruma, hızından hiçbir şey kaybetmedi. Öyle ki Avsturya kampında futbolcuların tamamı için bir sürat testi yapıldı.
 
Ronaldo ile kapışıyor...
 
Bu testlerde birinci sırada yer alan isim Bruma'ydı. Takım arkadaşlarına ciddi bir fark atan genç yıldız, 100 metreyi 10.29 saniyede koşuyor. Dünyanın en iyi futbolcularından biri olarak gösterilen Cristiano Ronaldo 100 metreyi 10.00 saniyede bitiriyor. Sadece hızıyla değil, adam eksiltme ve son vurulşardaki başarısıyla da dikkat çeken Portekizli'den yeni sezonda beklenti yüksek...
 
İşte Bruma'nın müthiş gelişimi
 
1- Çalışmalarını aksatmadı
 
Türkiye Kupası'ndaki Tokat maçında sakatlanmasına rağmen tedavisini hiç aksatmadı. 1 ay hastanede kalan Bruma, ülkesinde de çalışmalarını sürdürdü.
 
2- Her gün çift idman yaptı
 
Portekiz Milli Takımı'nın fizyoterapistiyle çalışan genç yıldız, her gün çift antrenmanla yeni sezona hazırlandı.
 
3- İyice güçlendi, 8 kilo aldı
 
Geçen sezon fiziksel açıdan zayıf görülen Bruma, hazırlanan beslenme programıyla 54 kilodan 62 kiloya yükseldi.

4- Mücadelede ayakta kalıyor
 
Galatasaray'daki ilk sezonunda ikili mücadeleden kaçan Bruma, artık idmanlarda stoperlerle karşılaşıyor, vazgeçmiyor.
 
5- Kas oranı yüzde 10 yükseldi
 
Sakatlığı bulunduğu dönemde salonda çalışan Bruma, kas oranını yüzde 10 oranında artırdı. Bu sayede Portekizli kilo almayı da başardı ve kas kütlesi arttığı için güçlendi.
 
6- Antrenmanlarda uçuşa geçti
 
Ve Portekizli yıldız emeklerinin karşılığını sahada almaya başladı. Avusturya kampındaki testlerde 100 metreyi 10.29 saniyede koşan 19 yaşındaki futbolcu, takımın en hızlısı.
 
Arkasında Hamit var
 
Prandelli, genel olarak Bruma'yı maçlarda sağ kanatta deniyor. Arkasında ise Hamit Altıntop oynayacak ve onu destekleyecek. Geçen sezon Bruma gibi sakatlıklardan çok çeken tecrübeli futbolcu, kampın en istekli isimlerinden birisi, Sağ bek, sağ açık ve orta sahanın ortasında görev yapabilen Hamit'i, Prandelli ilk etapta savunmada düşünüyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!