comScore

Real Madrid Real Madrid

Hüseyin Özkök dev maçı analiz etti

22 Nisan 2014, Salı 22:11

Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Real Madrid sahasında Bayern Münih'i konuk ediyor. Bayern'e bu sezon güven çok daha fazla.

FutbolArena - İşte Hüseyin Özkök'ün dev maç için yaptığı detaylı analiz..

Jupp Heynckes yönetiminde geçen sezon tüm kupları toplayan Bayern Münih'in özellikle de Şampiyonlar Ligi'nde bu başarıyı elde etmesi Barcelona'yı eleyene kadar beklenmiyordu. Ancak bu sezon başlarken bir de takımın başına Pep Guardiola gibi çok büyük bir isim gelince herkes Bayern'in bu sezon da finali görebileceğini düşünmeye başladı. Nitekim, beklenen gerçekleşti ve Bavyera ekibi yine tüm hedeflerine emin adımlarla yürüyor. İlk olarak Dünya Kulüpler Kupası'nı müzesine götürdü. Ardından Bundesliga 27. hafta garantilenirken şimdi sırada yine Şampiyonlar Ligi ve Almanya Kupası şampiyonlukları var. Bayern Münih Devler Ligi'nde yarı finalde bu kez Real Madrid engelini aşmak zorunda. Kupa finalinde ise son yıllardaki ezeli rakibi Dortmund sırasını bekliyor.
Geçen yıl Bayern Münih yarı finalde Barcelona karşısında çıkarken acaba diyenlerin sayısı hiç de az değildi. Ancak Barcelona karşısında ortaya konan iki maçlık muhteşem futbol ve gol yemeden alınan farklı galibiyetler futbol dünyasındaki Bayern Münih gerçeğini ortaya koydu. Bu sezon ise Real Madrid gibi diğer İspanyol devi ile kapışacak Bayern Münih'e Almanya'da herkes çok güveniyor. Ligde rotasyon nedeniyle alınan bazı başarısız sonuçlar kimsenin umurunda değil. Beklenti Lizbon'daki finalde yine Bayern Münih adının yazması ve üst üste Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran ilk takımın Alman ekibi olması yönünde.

Bayern Münih'i çok yakın takip eden ve oynadığı tüm maçları izleyen biri olarak ben de Bavyera ekibine inanlardanım. Kalecisi ve savunması ile çok zor gol yiyen yapısı, çok önemli gol silahları ile onları durdurmak zor. Ancak diğer yanda da Ronaldo'lu Real Madrid olduğunu asla unutmamak gerekiyor. Sonuçta Real Madrid'in neler yapabileceğini tarihine baktığınızda hemen görürsünüz. Kendi saha ve seyircisi önünde hafif de olsa favori olarak görülse de, Real Madrid'i çok yakından tanıyan Bayern Münih Teknik Direktörü Pep Guardiola bana göre Bernabeu'dan yenilmeden çıkmayı başaracaktır.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!