comScore

Galatasaray Galatasaray

Aslan'a Arena'da Paşa şoku

19 Nisan 2014, Cumartesi 20:53

Spor Toto Süper Lig 30. hafta mücadelesinde Kasımpaşa, Galatasaray'a konuk olduğu maçta sahadan 4-0 galibiyetle ayrıldı.

Spor Toto Süper Lig 30. hafta mücadelesinde Galatasaray ve Kasımpaşa, Türk Telekom Arena Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Türkiye Futbol Federasyonu'ndan hakem Cüneyt Çakır'ın yönettiği mücadelede sahadan 4-0'lık skorla galibiyetle ayrılan taraf Kasımpaşa oldu. Kasımpaşa'ya galibiyeti getiren golleri 7. ve 64. dakikada Scarione (penaltı), 51. dakikada Viudez ve 77. dakikada Yalçın Ayhan kaydetti.

Aldığı bu yenilgi sonrası Galatasaray'ın puanı 53'de kalırken, ligde ikinci olma şansını da Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi öncesi zora soktu. Kasımpaşa ise aldığı bu galibiyet sonrası puanını 44'e çıkararak ligin üst sıralarını zorlamaya devam etti.

Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray, Elazığspor deplasmanına konuk olacak. Kasımpaşa ise evinde Medical Park Antalyaspor'u ağırlayacak.
 
KASIMPAŞA GOLLE BAŞLADI
Süper Toto Süper Lig'in 30. haftasında Galatasaray evinde ağırladığı Kasımpaşa karşısında önce penaltı ardından da gördüğü kırmızı kartla adeta yıkıldı. Maçın 7. dakikasında Galatasaray'ın savunma oyuncusu Hakan Balta ceza alanı içinde Kasımpaşa'dan Ryan Babel'e yaptığı faul sonrası hakem Cüneyt Çakır tarafından kırmızı kartla cezalandırdı. Bu pozisyon sonrası konuk ekip Kasımpaşa'dan Scarione penaltı noktasının başına geçerek takımınını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Bu dakikadan sonra Galatasaray ceza alanında daha fazla pozisyon vermeye başladı. İlk yarı boyunca Galatasaray kalesinde etkili ataklarla gol bulmaya çalışan konuk ekip yakaladığı atakları değerlendiremeyince maçın ilk yarısı 1-0 Kasımpaşa'nın galibiyetiyle sonuçlandı.

ÇAKIR'A İKİ TARAF DA TEPKİLİ
Maçın henüz 7. dakikasında Galatasaray'dan Hakan Balta'ya kırmızı kart gösteren hakem Cüneyt Çakır'a her iki ekip de maç boyunca tepkisini gösterdi. Galatasaray'da Hakan'a gösterdiği kırmızı kartın yanı sıra Umut Bulut'u da sarı kartla cezalandırdı. Kasımpaşa'da ise Ryan Donk, İlhan Eker, Kerem Şeras, Çakır tarafından sarı kartla cezalandırdı. Maçın ikinci yarısı başlamasına doğru Galatasaray'ın teknik direktörü Roberto Mancini, Çakır'a oyundaki yönetimiyle ilgili eleştirilerde bulundu. Maçın ikinci yarısı başlamadan önce de Galatasaraylı Sneijder ile Cüneyt Çakır arasında kısa süreli bir diyalog oluştu.

KASIMPAŞA İKİNCİ YARI FARKI AÇTI
Galatasaray ikinci yarıda farkı kapatmak için sahaya çıkarken, maçın 51. dakikasında kalesinde 2. golü gördü. Kasımpaşa'dan Viudez attığı şık golle takımını 2-0 öne geçiren golü kaydetti. Bu golün şokunu atlatamayan ev sahibi ekip bu golden yaklaşık 15 dakika sonra kalesinde 3. golü gördü. Skor üstünlüğünü ele alan Kasımpaşa ikinci yarı oyunu tek kaleye çevirdi. Galatasaray'ın savunmasında yaptığı hataları değerlendiren Kasımpaşa'da Yalçın Ayhan maçın skorunu belirleyen golü takımı adına kaydederek skoru 4-0 yaptı. Bu sonuçla beraber Kasımpaşa maçın skorunu belirledi. Knuk ekip sahadan 4-0 galibiyetle ayrıldı.

BERK İSMAİL ÜNSAL İLK KEZ 11'DE
Galatasaray'ın 2010-2011 sezonunun devre arasında Gaziosmanpaşa'dan transfer ettiği Berk İsmail Ünsal, Kasımpaşa maçıyla ilk kez bir Süper Lig karşılaşmasında ilk 11'de forma giydi. Bu sezon ligin 27. haftasındaki Torku Konyaspor maçında sonradan oyuna dahil olarak forma şansı bulan genç futbolcu, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Medical Park Antalyaspor maçında ilk 11'de, Tokatspor maçında da ikinci yarıda oynamıştı.
 
GALATASARAY'IN İLK 11'İNDE 4 DEĞİŞİKLİK
Sarı-kırmızılı takım, son oynadığı Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Bursaspor maçına göre, ilk 11'de 4 değişiklikle Kasımpaşa karşısına çıktı.
Teknik direktör Mancini, Bursaspor maçında gördüğü kırmızı kartla cezalı duruma düşen Burak Yılmaz ile yedeğe çektiği Alex Telles, Yekta Kurtuluş ve Veysel Sarı'nın yerine ilk 11'de Berk İsmail Ünsal, Sabri Sarıoğlu, Ceyhun Gülselam ve Emmanuel Eboue'yi oynattı.

GALATASARAY İLK KEZ KADIN VE ÇOCUKLARA KARŞI
Fenerbahçe derbisinin ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından bir maç seyircisiz oynama cezası olan Galatasaray'ın, Kasımpaşa ile yaptığı karşılaşmayı sadece kadınlar ile 12 yaş ve altı çocuklar stattan izleyebildi.

Sarı-kırmızılı ekip böylece 2010-2011 sezonunun devre arasında maçlarını oynamaya başladığı Türk Telekom Arena'da ilk kez kadın ve çocuk taraftarların önüne çıktı. Karşılaşmayı tribünden takip eden yaklaşık 20 bin kadın ve çocuk taraftar, takımlarını coşkulu bir şekilde destekledi.

"Cim Bom", bu maçtan önce sadece 2010-2011 sezonunun son haftasında yapılan Konyaspor karşılaşmasını seyircisiz oynamıştı. Galatasaray, o dönemde kadın ve çocukların maç izleme uygulaması olmadığı için sezonu boş tribünler önünde kapatmıştı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!