comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

PFDK kararını açıkladı! Korkulan ceza..

17 Nisan 2014, Perşembe 17:10

PFDK'dan Fenerbahçe'ye seyircisiz oynama cezası geldi.

Fenerbahçe'nin korktuğu başına geldi ve Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe - Antalyaspor maçında sarı-laciverti taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahüratın aynı sezon içerisinde 5. kez gerçekleştirilmesinden dolayı Fenerbahçe'ye 1 maç seyircisiz oynama cezası verildi. Sarı-lacivertli kulüp ayrıca 150 bin TL para cezasına çarptırıldı.

Fenerbahçe - Antalyaspor maçında bir çocuk taraftarın sahaya girerek sarı-lacivertli futbolcular ile sevinç gösterisinde bulunmasının ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilen Fenerbahçe'nin ceza tayinine yer olmadığı açıklandı. Açıklanan cezaların ardından Fenerbahçe, şampiyonluk kutlamalarının yapılması planlanan Çaykur Rizespor maçını sadece kadın ve çocuk taraftarların önünde oynayacak.
 
FENERBAHÇE AÇIKLAMA YAPMIŞTI 

Sarı-lacivert kulüp, Profesyonel Disiplin Kurulu'nun cezayı açıklamadan önce yaptığı açıklamada, "Kendi taraftarımız önünde, olası şampiyonluğumuzu kutlamak adına evimizdeki ilk maç olan Çaykur Rizespor karşılaşması öncesinde, bu gerekçeler ile Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilmek, kabul edilemez. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak olası şampiyonluk kutlamalarımıza gölge düşürecek ve uluslararası anlamda da ülke futbolumuza ciddi anlamda prestij kaybı yaratacak bu yanlıştan bir an önce geri dönülmesini temenni ediyoruz." açıklamasını yapmıştı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!