comScore

Galatasaray Galatasaray

UEFA'dan G.Saray'a şok!

16 Nisan 2014, Çarşamba 18:41

Galatasaray'ın içinde bulundupu mali sıkıntı günden güne camianın korkusu haline geldi. Sarı kırmızılıların defterleri UEFA tarafından da incelemeye alındı.

Galatasaray'ın UEFA ve Vergi Dairesi ile yaşadığı sıkıntılar son günlerin en çok konuşulan olayı olmuştu. Maliye Bakanı Mehmet Şİmşek'ın vergi cezası indirimi yapmayacaklarını açıklamasından sonra da sarı kırmızılı takımdaki gergin bekleyiş arttı. Son olarak UEFA'nın PSG ve Manchester City'ye ceza vereceğinin sinyallerinin alınması Galatasaray'ı tedirgin etti. Sarı kırmızılılar ile ilgili son belgeler ise camiayı şoke etti!
 
Bütçede derin delik! 
Şampiyonlar Ligi'nde son iki sezonda yakaladığı çıkışla önce son 8 ardından da son 16'ya kalan Galatasaray, transferlerle de marka değerini arttırdı. Ancak bu durum kasaya neredeyse hiç yansımadı. Ortaya çıkan son belgeler ise sarı kırmızılı takımın içinde olduğu mali çıkmazı açık açık gösterdi. Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 takımları arasında en çok transfer açığı veren 9. takım pozisyonuna yerleşti. Bu listede dikkat çeken durumsa tepede yer alan takımlarla beraber Galatasaray'ın da adının Finansal Fair Play aykırılığı arasında geçmesi. Başta Chelsea, Manchester City ve Paris Saint Germain olmak üzere, birçok takımın defterleri titiz bir şekilde inceleniyıor.

UEFA inceliyor 
Kurum personellerine geriye dönük ödeme, vergi borçları ve transfer açığı UEFA için en ciddi sorun olarak göze çarpıyor. Galatasaray'ın hem vergi dairesine olan borçları hem özkaynaklarındaki eksilmeler hem de transfer açığı oluşmasına yol açan sorunlar, sarı kırmızılı takımın elini kolunu bağlıyor. Atletico Madrid, Milan ve Olympiakos gibi takımlar ise transferlerden dolayı bütçelerine ek gelir koymuş durumda. Marka değerleri ve bütçeleri açısından Galatasaray'ın gerisinde kaldığı takımların transfer harcamalarını başka gelirlerle absorbe etmesi kolay görünüyor. Ancak Türkiye Süper Ligi ve sponsorluk gelrileri göz önüne alındığında Galatasaray'ın transferden doğan açığının kapanması için yeni kapıların da açılması gerekiyor.

FLAŞ! Galatasaray'ı korkutan istatistik! Cezanın habercisi mi? - Futbol - Süper Lig

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!