comScore

Galatasaray Galatasaray

Geçtiğimiz sezon sonunda Galatasaray'dan ayrılan isimler kariyer olarak dibe vurdu

07 Ekim 2015, Çarşamba 19:34
Geçtiğimiz sezon sonunda Galatasaray'dan ayrılan isimler kariyer olarak dibe vurdu

Galatasaray'ın tartışılan ve gözden çıkarılan futbolcuları, Sarı-Kırmızılı takımdan ayrıldıktan sonra da kariyer olarak düşüşlerine devam ediyorlar. 

FutbolArena Detay - 2014-2015 sezonu sonunda Galatasaray, kadrosunda düşünmediği birçok  futbolcusu ile yollarını ayırmıştı.

Galatasaray'ın uzun süredir kadrosunda düşünmediği bu oyuncular, geçtiğimiz sezon diğer takımlara kiralık veya satılık olarak gitmeyi reddetmişti. Galatasaray geçtiğimiz sezon bu oyunculardan bazılarını üste para vererek gönderdi, bazılarının ise sözleşmesinin bitmesini bekledi. Peki bu oyuncular şimdi neredeler? Nasıl oynuyorlar? 
Yiğit ve Engin PTT 1. Lig'e!

Geçtiğimiz sezonun 2. devresinde karşılıklı anlaşarak sözleşmeleri fesh edilen oyunculardan Yiğit Gökoğlan ve Engin Baytar şimdi PTT 1. Ligde mücadele ediyorlar. Galatasaray'a 2011-2012 sezonunun devre arasında 2.5 milyon Euro'ya transfer olan Yiğit Gökoğlan geçtiğimiz sezonun devre arasında sözleşmesi fesh edilerek gönderilmişti. Önce Akhisar Belediyespor'a giden Yiğit Gökoğlan bu takımda hiçbir maça ilk 11'de başlayamadı, sadece 2 maç sonradan oyuna girdi. Başakşehir maçında 15, Eskişehirspor maçında da 9 dakika oynayan Yiğit Gökoğlan sezon sonu gönderildi. 26 yaşındaki Yiğit şuan PTT 1. Ligde Balıkesirspor'da rotasyon oyuncusu... Ligde oynanan 7 haftada 3 kez ilk 11'de oynadı, 2 kez sonradan oyuna girdi ve 2 kez de kadro dışında kaldı.

Engin Baytar'ın ise geçtiğimiz sezon 24 Şubat'ta Galatasaray'la olan sözleşmesi fesh edildi. Üste para vererek gönderilen Engin Baytar 31 Ağustos'a kadar kulüpsüzdü ve transferin son gününde PTT 1. Lig takımlarından Karşıyaka'ya transfer oldu. 32 yaşındaki Engin de Yiğit gibi takımın rotasyon oyuncusu olmaktan ileri gidemezken 2 maçta ilk 11'de başladı, 2 maçta da sonradan oyuna girdi. Ligde geride kalan 7 haftanın 4'ünde oynayabildi. 

Gökhan Zan ve Eboue kulüp bulamadı! 

Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon boyunca kadro dışı bıraktığı tecrübeli oyuncular Gökhan Zan ve Emmanuel Eboue de başka bir takıma kiralık veya satılık olarak gitmeyi reddetmiş, Galatasaray'daki maaşlarını almaya devam etmişlerdi. Eboue Galatasaray'dan yıllık 2.2 milyon Euro alırken, Gökhan Zan ise 1.1 milyon Dolar alıyordu. Bugün 32 yaşındaki Eboue de, 34 yaşındaki Gökhan Zan da kulüp bulamadı!

Aydın da yedek, Yekta da yedek! 

Senelerce Galatasaray kadrosunda yer alan, ancak hiçbir zaman yedek statüsünden fazla yükselemeyen Aydın Yılmaz ile sözleşme yenilemeyen Galatasaray, taraftarının da ısrarı sonucu bu oyuncu ile yollarını ayırdı. İstanbul'dan ayrılmak istemeyen Aydın, Kasımpaşa kulübüyle sözleşme imzalasa da kısa sürede bu kulüpte de yedek kalmaya başladı. Sezona ilk 11'de başlayan Aydın ilk maçında 90 dakika sahada kaldı ve bir de asist yaptı. 2. maçında 55. dakikada oyundan alınan Aydın, 3. maçında ise 45. dakikada kenara geldi. 4. maçına yedek kulübesinde başlayan Aydın sonradan oyuna girip 39 dakika sahada kaldı. 5. ve 6. maçlarda yedek kulübesinde kalan ve hiç oyuna giremeyen 27 yaşındaki Aydın, son maçta ise son 30 dakikada oyuna girdi. Aydın ayrıca Kasımpaşa - Tigrespor Türkiye Kupası maçında da 75 dakika oynadı ama skora etki edemedi. 

Fanatik Galatasaraylı olduğunu her ortamda ifade eden ve Sarı-Kırmızılı takımdan ayrılmak için de 600 bin Euro sözleşme fesih bedeli alan Yekta Kurtuluş da Sivasspor'a transfer oldu. İlk maçına Eskişehirspor karşısında ilk 11'de çıkan Yekta, yaptığı büyük hata sonucu takımının mağlubiyetine sebep oldu. Eskişehirspor'un ligdeki tek galibiyetini almasına da vesile olan Yekta Kurtuluş, sonraki hiçbir maçta ilk 11'de oynamadı. 3. hafta Osmanlıspor'a karşı son 10 dakikada, 5. hafta da Konyaspor'a karşı son 20 dakikada oyuna giren Yekta son iki maçta ise kadro dışı kaldı. 29 yaşındaki Yekta tıpkı Aydın Yılmaz gibi Türkiye Kupası maçında Diyarbekirspor'a karşı oynama başarısını gösterirken, takımının mağlubiyetine engel olamadı. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!