comScore

Galatasaray Galatasaray

Galatasaray'da taraftarları çıldırtan açıklama

26 Temmuz 2015, Pazar 19:37
Galatasaray'da taraftarları çıldırtan açıklama

Galatasaray'da kriz bitmiyor. Dursun Özbek'in kardeşi Mehmet Özbek'in konuşmaları da infial yarattı.

FutbolArena Detay - 4. yıldıza ve Türkiye Kupasını kazanmış olmaya rağmen Galatasaray taraftarı kabus gibi bir yaz yaşıyor. 

Formalarında 4 tane yıldızı yan yana göremeyen, 4. yıldızın büyüklüğünü yaşatacak herhangi güzel bir ürün bulamayan taraftarlar, transfer sezonunda da büyük hayal kırıklığı yaşamıştı. 
Başkan Dursun Özbek yaz başında "Yıldızlar gelecek" diyerek umut saçarken, gerçeğin hiç de öyle olmadığı görüldü. 

Cüneyt Tanman ve Hamza Hamzaoğlu'nun sürekli beklentileri düşürmeye çalışan mütevazı açıklamaları, eleştiri oklarını bu ikiliye yönlendirirken başkan Dursun Özbek hala umut saçmaya devam ediyordu. Podolski transferi sonrası "Dünya Kupasında son dörde kalan 4 ülkenin 2'sinin 10 numarası Podolski ve Sneijder bizde. Diğer ikisi de Messi ve Neymar. İlerleyen yıllarda onlar da bu formayı giyer" diyen Özbek'in Tanman ve Hamzaoğlu'ndan bambaşka konuşması şaşkınlık yaratıyordu. 

Son olarak Cüneyt Tanman istifa etti ve onun yerine başkanın kardeşi Mehmet Özbek ön plana çıktı. Özbek ağabeyinin aksine hiç de iç açıcı konuşmadı. 

"Mali raporlarımızda 10-15 milyon euro civarı fark var. Bütçemizi dengelememiz lazım. UEFA ile 15 Ağustos'ta Finansal Fair-Play konusunu görüşeceiz. 1 yıl süre isteyeceğiz. UEFA'ya raporlarımızı sunacağız. Açıkçası önümüzdeki sezon Avrupa kupalarına katılamayabiliriz" dedi. 

İşte bu açıklama bardağı taşıran son damla oldu. 

Şimdi Galatasaray taraftarı soruyor. 

1- Neden oyuncu satamıyorsunuz? 

Kadroda kullanılmayan Dany, Dzemaili, Yekta, Umut Gündoğan, Furkan Özçal, Ontivero gibi oyunculara yüksek maaşlar ödeniyor. Bu oyunculardan hiçbirini Ağustos ayına kadar neden satamadınız? 

2- Yedekteki oyuncuları hem satamayıp, hem de yeni yedekler neden alıyorsunuz? 

Galatasaray ortasahasında düşünülmeyen isimlerden Dzemaili 2.1, Yekta 1.1, Umut Gündoğan 450 bin Euro, Ontivero 550 bin Euro ve Furkan Özçal 750 bin Euro para alıyor. Bu hiç kullanmadığı 5 oyuncu için yıllık 5 milyon Euro para ödeyen bir Galatasaray kulübü var. Galatasaray bu oyuncuları hem satamayıp, hem de bunlara ek olarak Bilal Kısa ve Jem Karacan'yı da aldı. Eğer bu 5 oyuncu gönderilemezse Jem ve Bilal de gereksiz bir kadro kalabalığı ve maaş gideri doğuracak

3- Madem para yok, neden zam yapıyorsunuz? 

Son olarak Sabri Sarıoğlu ile imzalanan zamlı sözleşme de yine taraftarı küplere bindirdi. Madem para yoktu, madem gelecek sene Avrupa'ya katılma riski vardı, ona rağmen Sabri ile nasıl zamlı sözleşme imzaladınız? 

Sinan Yılmaz

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!