comScore

Bursaspor Bursaspor

Timsah cezayı yanlış yorumladı - Bursaspor Haberleri

11 Şubat 2016, Perşembe 19:07
Timsah cezayı yanlış yorumladı - Bursaspor Haberleri

Bursaspor, TFF'nin verdiği seyircisiz oynama cezasına yanlış örnekle yanıt verdi.

FutbolArena Detay - TFF Disiplin Kurulu; Başakşehir maçında yaşananlar nedeniyle Bursaspor'a 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi. Bursaspor eğer Tahkim Kurulu cezayı onarsa Fenerbahçe maçını kendi evinde seyircisiz oynayacak.
 
Bu karar nedeniyle Bursaspor resmi internet sitesinden bir açıklama yaparak karara tepki gösterdi ama yanlış tespit yaptı.  
 
Bursaspor, TFF'nin verdiği cezanın "çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle" verildiğini sanarak, TFF'nin 2011 yılında yaptığı açıklamaya atıfta bulundu. Oysa seyircisiz oynama cezası "saha olayları" nedeniyle verildi. 
 

TFF hangi durumlarda seyircisiz oynama cezası verebilir? 


2011'de düzenlenen yeni kurallara gör TFF, "çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle" sadece tribün kapama ve ihlalin sayısına göre seyircisiz oynama cezası verebiliyor. Saha olaylarındaysa tribün kapama cezası verilebiliyor. 
 
Bursaspor "Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi sitesinde, 17.9.2011 tarihinde yayınlanan ve kararlar detay sayfasında yer alan "TÜRK FUTBOLUNDA SEYİRCİSİZ OYNAMA DÖNEMİ SONA ERDİ" şeklindeki habere rağmen verilen seyircisiz oynama cezası, bu konuda aslında hiçbir değişikliğin olmadığını da ayrıca göstermektedir." diye bir açıklama yayımladı. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!