comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş'ın Tolgay Arslan transferinde açıklanmayan detay!

27 Ocak 2015, Salı 23:48
Beşiktaş'ın Tolgay Arslan transferinde açıklanmayan detay!

Beşiktaş, Tolgay'ı alırken Hamburg'la yaptığı anlaşmaya sonraki satıştan pay maddesi koyuldu.

FutbolArena Detay - Beşiktaş, Hamburg'dan gurbetçi futbolcu Tolgay Arslan ile sözleşme imzaladığını KAP'a bildirdi. Borsaya yapılan açıklamada kulübüne 450 bin Euro'luk sözleşme fesih bedeli ödendiği açıklandı. Fakat bu açıklamada bildirilmeyen bir detay vardı. Beşiktaş, Hamburg'la yaptığı anlaşmaya  göre Tolgay'ın bir sonraki satışından Alman kulübüne yüzde 12.5'luk bir pay verecek. Örneğin Beşiktaş, Tolgay'ı 5 milyon Euro'ya bir kulübe satarsa bunun 625 bin Euro'sunu Hamburg'a verecek.

Beşiktaş kulübü borsaya yaptığı açıklamada bu detaydan bahsetmezken hem oyuncunun transfer görüşmelerini yürüten menajeri Francesco Di Frisco, hem de Alman spor basınının saygın kuruluşlarından Kicker de Tolgay'ın sonraki satışından yüzde 12.5'luk pay verileceğini doğruladı.
Öte yandan bu transfer dikkatleri çeken bir başka nokta da yapılan açıklamalarda 50 bin Euro'luk bir fark olması. Menajer Francesco Di Frisco dün Beyaz TV'de yayınlanan tele röportajında Beşiktaş'ın Tolgay için 350 bin Euro + 150 bin Euro ödeyeceğini söylemişti. Bugün Kicker'de yayınlanan haberde de Beşiktaş'ın Hamburg'a 500 bin Euro ödediği belirtildi. Ancak Beşiktaş'ın borsaya yaptığı bildirimde Alman kulübüne sözleşme fesih bedeli olarak 450 bin Euro ödendiği açıklanırken, herhangi bir ek ödemeden bahsedilmedi. İki açıklama arasında 50 bin Euro fark olması kafaları karıştırdı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!