comScore

Cuma kaç rekat? Cuma namazı rekat sayısı (Cuma namazı kaç rekat kılınır?)

25 Mayıs 2018, Cuma 09:53
Cuma kaç rekat? Cuma namazı rekat sayısı (Cuma namazı kaç rekat kılınır?)

Cuma namazı kaç rekattır? Cuma namazı kaç rekat kılınır? Cuma rekat sayısı kaçtır? Cuma rekatı sayısı nedir? Cuma günü namaz kılmak isteyen Müslüman vatandaşlar için cuma rekat sayısı adlı haberimizde namazın rekat sayısını sizler için yazdık.

Cuma namazı kaç rekat kılınır sorusunun yanıtını haberimizde bulabilirsiniz. Cuma kaç rekat olur? Cuma namazı kaç rekat kılınır? Cuma rekat sayısı kaçtır? Cuma günü namaz rekat sayısı kaç olur? Cuma namazı nasıl kılınır? Ramazan ayı öncesi cuma günü namaz kılmak isteyen vatandaşlar cuma namazı kaç rekat aramasını yapıyor. Cuma namazı rekat sayısını bilmeyen vatandaşlar haberimizi okuyabilirler. 
 

Cuma namazı kaç rekat? Cuma rekat sayısı (Cuma namazı rekat)


Müslüman alemi için en mübarek gün olarak kabul edilen cuma günü, cuma namazı kılmak isteyenler cuma rekat sayısı konusunda arama yapıyor. Cuma namazı öncesi cuma namazı rekat sayısı konusunda tereddütte olan müslüman vatanşlar için haberimizi hazırladık. Cuma namazı, cuma günleri öğlen kılınır. Cuma namazında ilk olarak sünnet kılınır. Sünnetin ardından imam minbere oturur ve müezzin iç ezanı okur. Ezanın ardından imam iki kısımlık hutmesini okur. Hutbede cemaate faydalı dini bilgiler ve yönlendirici konuşmalar yapılır. Ardından imam iki rekat cuma namazı kıldırır. Ardından iki rekat cuma farzı kılınır. Farzın ardından cumanın son sünneti öğlen kılınan ilk sünnet gibi kılınır ve cuma namazı tamamlanır. Cuma namazı 4 rekat ilk sünnet, 2 rekat farz ve 4 rekat son sünnet olarak toplamda 10 rekattır.

CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA? (25 MAYIS 2018)
Cuma namazı nasıl kılınır? Cuma namazı rekatları kaçtır? Cuma abdesti nasıl alınır?
 

Abdest nasıl alınır? Cuma namazı öncesi abdest şart mı?


Cuma namazı ve her namaz öncesi abdest alınması şarttır. Abdest, vücudun belli uzuvlarını usulüne uygun olarak yıkamak ve mesh etmek suratiyle yapılan temizliktir. Abdest, her türlü pislik ve kirlilikten kurtulmak için önemli bir ibadettir. 

Abdeste “Niyet ettim Allah rızası için abdest almaya” diyerek başlanır.

Sonra “Euzübillahimineşşeytanirracim, Bismillahirrahmanirrahim” diyerek Euzü-besmele çekilir.

Üç kez eller bileklere kadar yıkanır, Ellerri yıkamak farzdır.(Bir elin parmakları diğer elin parmakları arasına geçirilerek hilallenir)

Sağ el ile ağıza üç kere su verilerek ağız yıkanır,

Sağ el ile buruna üç kere su verip, sol el ile sümkürülür,

Avuçlara su alıp, alından çene altına, şakaklara kadar üç kez yüz yıkanır, yüzü yıkamak farzdır.

Sol el ile sağ kol dirsek ile beraber üç kez yıkanır, Sağ el ile sol kol dirsek ile beraber üç kez yıkanır, Kolları yıkamak farzdır.

Her iki kol yıkandıktan sonra, eller tekrar yıkanır ve başın dörtte biri mesh edilir, başı messh etmek farzdır. (başın üst kısmına ıslak elle dokunulur)

Daha sonra sağ ve sol elin şehadet parmakları ile iki kulağın deliklerine su verirken baş parmaklar ile kulakların arkası mesh edilir,
Ellerin dış yüzü ile ense mesh edilir,

Sol elin küçük parmağı ile, sağ ayağın küçük parmağından başlayarak, ayak parmaklarının arasını hilallemek suretiyle, topuklarla birlikte, sağ ayak üç kez yıkanır,

Sol ayağı üç kez yıkarken, ayak parmaklarının arasını küçük parmağı ile bu sefer baş parmaktan başlayarak, küçük parmağa doğru, ayak parmaklarının arasını hilallemek suretiyle topuk ile birlikte yıkanır. Ayakları yıkamak farzdır.

Böylece abdest sona erer. Abdestten sonra abdest namazı kılınabilir.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!