comScore

Manchester United Manchester United

Manchester United için aranılan kan : Aubameyang

01 Temmuz 2015, Çarşamba 18:42
Manchester United için aranılan kan : Aubameyang

Manchester United, Borussia Dortmund'un genç yıldızı Aubameyang'ı transfer ederek gol hücüm hattını güçlendirmek istiyor.

FutbolArena Analiz - Futbolarena olarak Aubameyang – United analizi gerçekleştirdik.

Tam ismi Pierre-Emerick Aubameyang olan 26 yaşındaki Gabonlu oyuncu, ülkesinin formasını 40 kez giyerken, 16 gol attı. Geçtiğimiz iki sezonu Borissia Dortmund forması altında geçiren hücum oyuncusu, Almanya'daki ilk sezonunda 16, geçtiğimiz sezon ise tam 26 gol attı.
Aubameyang sürati, adam eksiltmesi ve duran toplardaki etkinliği ile dikkat çekiyor. Sürat demişken, 30 metreyi 3.7 saniye gibi inanılmaz bir zamanlamada koştuğunu da belirtmekte fayda var.

Aubameyang, Louis van Gaal'in asla vazgeçmediği 4-3-3 taktiğine uygun bir oyun stiline sahip. Hem hareketli hem de kanatlara koşarken, ani dönüşlerle ceza sahasına sokulabilen bir oyuncu. Kaldı ki Wayne Rooney'nin son senelerde santrafordan çok forvet arkası ve orta sahada dolaşıp, top yapan bir oyuncu olarak çok daha başarılı olduğunu düşünecek olursak, forvette Gabonlu oyuncu denenebilir.
Radamel Falcao'nun United serüveni hem maliyetli hem de başarısızlıkla sonuçlandı. Robin van Persie'nin kulüpte kalıp kalmayacağı ve fizik gücü belirsiz. Durumlar böyleyken, öldürücü pasları, bitirici vuruşları ve özellikle süratiyle adam eksiltme özelliğine sahip olan Aubameyang United'ın aradığı golcü olabilir. Ayrıca arkadan gelip ceza sahasına sızma konusunda bir hayli başarılı olan Rooney'nin de gol yollarındaki işini kolaylaştırabilir.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!