comScore

Galatasaray Galatasaray

Sarajevo - Galatasaray maçında kim nasıl oynadı?

28 Aralık 2015, Pazartesi 05:51
Sarajevo - Galatasaray maçında kim nasıl oynadı?

Galatasaray Milli Takım arasında Bosna Hersek'te hazırlık maçı oynadı. Peki kimler nasıl oynadı?

FutbolArena Analiz - Öncelikle verimsiz bir hazırlık maçı olduğunu düşünüyorum. Bundan önceki Milli arada oynanan Pantrakikos maçı da bence verimli geçmedi. 

Mircea Lucescu bu gibi Milli takım aralarında her zaman büyük takımlarla maç ayarlar ve ciddi hazırlık maçları oynanırdı. Galatasaray ise hem ciddiyetten uzak, hem de yorucu hazırlık maçları oynuyor. Şampiyonlar Ligi'nde sürekli seyehat eden takım, Avrupa'nın en batısına Lizbon'a gidip, oradan Türkiye'nin en doğu şehirlerinden biri olan Rize'ye deplasmana geçmişti. Galatasaray Rize karşısında son dakikalarda yorgunluk belirtileri göstermişti. Şimdi hazırlık maçında yine uçak yolculuğu yapmak, doğru olmadı. Beşiktaş hazırlık maçını İstanbul'da Medipol Başakşehir'le oynadı. Milli takıma gitmeyen Gökhan Töre, Quaresma, Beck gibi yıldızlarını da oynattı. İyi bir hazırlık maçı oynadı ancak Galatasaray mesela Burak gibi sakatlığın etkilerini üzerinden atamamış olan bir golcüyü iyi bir hazırlık maçında oynatıp, toparlanmasına yardımcı olabilirdi. Son Rize maçında oynamamış olan Bilal de oynayabilirdi. Bu maç zaten 70 dakika falan sürdü. Sonradan oyuna tüm gençler girdi. Gençler maalesef fiziksel olarak çok geride! Futbol önce bir fizik oyunu olduğu için de bu şekilde A takıma çıkmaları imkansız. 
Gençlerden sadece Koray yerine oynayan Emre Tosun'u beğendim 1995'li, tekniği iyi, iki ayağını birden ortalamanın üstünde kullanabiliyor, gayet de soğukkanlı. Ancak o da fiziksel olarak yetersiz durumda. 

Rotasyon oyuncuları ilk 20 dakika maça hevesli başladı ve oyunu 2-0'a getirince hemen rehavete kapıldılar. Maç da birden 180 derece döndü.

Rotasyon oyuncularını isim isim değerlendireyim...

Cenk ve Eray: İkisi için de ölçü olmayacak bir maç oynandı. Gollerde yapabilecekleri pek bir şey yoktu. Onun dışında da top gelmedi desek yeridir. 

Semih Kaya: Semih yine tutuktu, oyunda değil gibiydi. İlk 45 dakika sonunda da oyundan çıktı.

Sabri Sarıoğlu: Sabri bu maçlarda oynamak istemiyor gibi. En azından savunmada oynamak istemiyor gibi. Bu yaz Nice ile oynanan hazırlık maçını hatırlattı bu akşamki performansı. Nice hazırlık maçı 4-0 bitmiş ve Sabri de çok kötü oynamıştı. Bu maçta da sağ bek olarak başlasa da yerinde hiç durmadı. Gayri ciddiydi. Tabi her hafta oynamasına rağmen herkes dinlendirilirken o neden bu hazırlık maçında ilk 11 başlayıp 80 dakika oynadı onu da anlamadım. 

Tarık Çamdal: Koca bir hayal kırıklığı... Hiçbir değişiklik yok. Geçen seneden hiçbir farkı yok. 2. golde asisti yaptı ama ikili mücadeleler berbat. Fiziksel olarak çok yetersiz. Hangi pozisyonda oynarsa oynasın, bu fizik durumda hiçbir pozisyonda verimli olma şansı yok. 

Kevin Grosskreutz ve Jem Karacan: Görev adamı oldukları için merkez ortasahada görevlerini yaptılar ve ekstra iş yapamadılar. Zira yaratıcılık noktasında eksiklik yaşayacakları çok barizdi. Kevin'in bu arada maç eksiği belli oluyor. Jem ise her geçen maç biraz daha iyi görünüyor. 

Olcan Adın: Olcan da Jem gibi, az da olsa toparlanma eğilim gösteren oyunculardan biri. Sahada geçen seneye göre daha sağlam görünüyor. Özgüveni de yerine gelmeye başladı. Bu maçta da golünü attı. 

Umut Bulut: Gol pozisyonlarından kaçmaya başlıyor sanırım artık. Ceza sahası içinde topla buluşamıyor. Vasat bir oyun oynadı. 

Sinan Gümüş: Sinan maalesef saman alevi gibi. Pantrakikos maçında da böyleydi. Bir iki pozisyonda kumaşını gösteriyor ama maçın içinde değil. Oyunda 5 dakika 10 dakika görünüyor. Şu maça Sinan ağırlığını koydu diyebileceğimiz hiçbir maç oynamadı daha. Tamam yetenek var ama maçlara karakter de koymak gerekir. 

Genel olarak Galatasaray'dan kimseyi beğenmedim. Olcan, Grosskreutz, Jem işini yapmaya çalıştı ve normal oynadı, geri kalan ise vasatın altındaydı. Gençlerden sadece Emre'nin sakinliği ve top kullanımı hoşuma gitti ama o da bir stopere göre kısa. 

Analiz: Sinan Yılmaz

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!