comScore

Galatasaray Galatasaray

Kevin Grosskreutz kimdir?

31 Ağustos 2015, Pazartesi 16:32
Kevin Grosskreutz kimdir?

Galatasaray, Borussia Dortmund'dan Kevin Grosskreutz'u transfer etti.

FutbolArena Analiz - Alman futbolunu yakından takip eden Onur Akpınar, Galatasaray'ın yeni transferi Kevin Grosskreutz'u yorumladı.

Kevin Grosskreutz kimdir?
Grosskreutz, joker oyuncunun tanımı adeta. Kariyerinde kale dahil 7 bölgede forma giyen oyuncu nerede görev verilirse verilsin elinden geleni yapmaya çalışan tam bir görev adamı. Forma giydiği bölgeleri göz önüne alırsak en iyi oynadığı yerin sol kanat forvet olduğunu belirtmek lazım. 2009 yılından beri Bundesliga'da Dortmund forması giyen oyuncu geçen sezona kadar sakatlık sorunu yaşamadı. 5 sene boyunca ligde oynadığı maçlara bakarsak en az 29 mücadelede forma giydi. 

Borussia Dortmund Bad Ragaz Training Camp - Day 5 : News Photo

Kevin Grosskreutz, Galatasaray'da başarılı olur mu?
 
Grosskreutz kariyer anlamında geçen sezon sakatlık yaşamasa yolu Türkiye'ye düşmeyecek biri isimdi. Yarım sezon onun adına ölü geçti ve Dortmund'ta Tuchel tarafından tercih edilemeyecek isim oldu. Galatasaray'da eksik mevkilere bakıldığı zaman sağ kanatta oynayabilir. Podolski'nin solda daha verimli olduğu düşünülürse en iyi olduğu bölgede fazla tercih edilmeyeceği aşikar. Sağ bek konusunda ise Sabri'yi kesebilecek performansa sahip. Klopp ondan iyi bir bek oyuncusu yarattı ve bu bölgede nasıl oynayacağını gayet iyi biliyor. Sabri gibi yerini kaybetmemesi ve dengeli hücum etmesi en önemli artısı olacak. Kısacası Galatasaray adına bu sezon oyunun sağ bölgesinde oldukça iyi işler yapabilecek isim transfer edildi. Podolski'ye ve Türk insanına yakınlığıyla bilinen oyuncu adaptasyon sorunu da yaşamayacaktır.

Kevin Grosskreutz transfermarkt değeri

27 yaşındaki Alman futbolcunun trasnfermarkt verilerine göre piyasa değeri 5 milyon Euro.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!