comScore

Galatasaray Galatasaray

Galatasaray'ın rakiplerinden Astana'yı tanıyalım

27 Ağustos 2015, Perşembe 19:53
Galatasaray'ın rakiplerinden Astana'yı tanıyalım

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde 4. torbadan eşleştiği Astana'yı tanıyalım

FutbolArena Analiz - Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde C Grubu'nda Benfica, Atletico Madrid ve Astana ile eşleşti. 

Astana'yı tanıyalım
2009 yılında kurulan Astana henüz 6 yıllık bir kulüp ve bu sezon tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek. Teknik Direktörlüğünü Bulgar Stoilov'un yaptığı Kazak kulübü ön elemelerde Maribor, Helsinki ve Apoel gibi kendi seviyesinde güçlü takımları elemeyi başardı. Maçlarını 30.000 kişilik suni çim olan Astana Arena stadında oynayan Astana şu anda devam eden Kazakistan Ligi'nde play-off grubunda Kairat ve Aktobe ile birlikte şampiyonluk mücadelesi veriyor. 

En pahalı futbolcusu

Astana'nın en değerli futbolcularının başında 20 yaşındaki Sırp orta saha Maksimovic geliyor. Ön elemelerdeki başarılı performansıyla dikkat çeken Maksimovic APOEL ile oynanan rövanş maçında attığı golle takımını Şampiyonlar Ligi'ne taşımıştı. 

Astana'nın transfermarkt değeri

Astana'nın tansfermarkt'ta takım değeri 13 milyon euro. Dolayısıyla Galatasaray'daki 5 yıldız futbolcu Selçuk, Burak, Muslera, Sneijder ve Melo'nun toplam maaşı kadar. 

Yerel saat farkı

Kazakistan'daki yerel saat farkı nedeniyle Astana'nın Şampiyonlar Ligi'nde iç sahada oynayacağı maçlar TSİ göre 19:00'da. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!