comScore

Galatasaray Galatasaray

Galatasaray hazırlık maçında Nice'ten fark yedi

28 Temmuz 2015, Salı 21:32
Galatasaray hazırlık maçında Nice'ten fark yedi

 2. yarıda oyuna giren yedek ağırlıklı takım adeta sefilleri oynadı

FutbolArena Analiz - Geçtiğimiz sene Galatasaray as takımı kupada Manisaspor'a 4 atarken, yedekler yenemiyordu. As takım Sivasspor'a içerde 4 atarken, yedek takım az daha eleniyordu. 
 
Galatasaray'da 1-2 sezondur as takım ile yedekler arasındaki kalite ve performans farkı gün geçtikçe artıyor. Temmuz başından bu yana kamp yapan Galatasaray'ın yedek oyuncuları, Nice takımına karşı adeta sefilleri oynadı. 
 
İlk yarıda Galatasaray as takıma yakın bir kadro ile sahaya çıktı ve oyun ortadaydı. Hamit ve Selçuk oyun kurma görevini kaşılıklı üstlendiler. İlk 20 dakika savunmanın önünden top alıp dağıtan Selçuk'tu, o dakikadan sonra ise Hamit bu görevi üstlendi. Sneijder 20 Temmuz'da çalışmalara başladığı için hazır değildi. Yasin-Podolski-Sneijder-Burak 4'lüsü ilk kez birarada oynadığı için adaptasyon sorunu yaşadılar ama Galatasaray rakibine karşı ortada bir oyun sergileyebiliyordu. 
 
Sabri Sarıoğlu ilk devrede de kötüydü. Yanındaki Aurelien Chedjou da Sneijder gibi 20 Temmuz'da çalışmalara başlamanın ceremesini çekti. Yavaş kaldı. 
 
2. yarıda onun yerine oynayan Koray yine çok geçirgen ve zayıftı. Onun 30+ maç 90 dakika oynayabileceği bir takıma kiralaması şart diye her hazırlık maçından sonra yazıyorum. 2. yarı ortasaha ortasına giren Blerim Dzemaili ve Yekta Kurtuluş da berbat bir performans ortaya koydular. Takım oyunundan son derece uzak tamamen bireysel oynadılar. Savunmayı bırakıp gol atma peşinde koştular ve bu bireysel oyun onları iyi göstereceğine daha da kötü gösterdi, transfer etmek isteyenler için daha kötü bir gösteriye dönüştü. Ortasahayı tamamen kaybettiler ve fark geldi. 
 
Farkın tabiki ana aktörü 2 tane birbirinden beter penaltı yapan Sabri'ydi. O zamlı sözleşmeden sonra daha çok çalışıp, eleştirileri haksız çıkarmaya çalışacağına tam tersi bir görüntüdeydi, kafası başka bir yerde gibiydi. Konsantrasyonu çok kötüydü ve Sabri artık yaşlandı. O eski çabukluğundan uzaklaştığı için, hamlelerinde geç kaldığı için penaltıları yaptı. 
 
Bence gönderilen Dany sağ bek pozisyonunda Sabri'den de, Tarık'tan da etkili olurdu. 
 
Galatasaray'ın savunmaya kaliteli bir transfer yapması için çok iyi bir testti bu maç. Semih de sık sakatlanan bir oyuncu olduğu için bu maçta oynamadı ve Galatasaray bence sağbek-stoper oynayabilen çok kaliteli bir adam almalı. 
 
Öte yandan Sneijder, Chedjou ve Melo (hadi Melo gidecek) gibi oyuncular neden kampa bu kadar geç katıldı o da soru işareti. Yabancı oyunculara fazla tatil verilmesinin sebebini anlayamadım.

SİNAN YILMAZ

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!