comScore

Galatasaray Galatasaray

Galatasaray'dan İtalyanlara 23 trilyon!

28 Kasım 2014, Cuma 17:01

Maddi olarak parlak bir görüntü çizmeyen Galatasaray, son iki sezondur çalıştığı İtalyan teknik direktörlere adeta para dağıtıyor.

FutbolArena Analiz -  Son iki sezondur İtalyan teknik adamların çalıştırdığı sarı kırmızılılarda, teknik direktörlere ödenen para dudak uçuklatıyor.
 
Fatih Terim istemedi!
 
Geçtiğimiz sezon başında tek taraflı olarak sözleşmesi feshedilen Fatih Terim, sözleşmedeki haklarını kullanmadı ve Galatasaray'dan hiçbir tazminat istemedi.
 
Mancini'ye 4 milyon euro
 
Geçtiğimiz sezonun 7. Haftasında göreve gelen Roberto Mancini, yıllık 3.5 milyon karşılığında sezonun geri kalan kısmında sarı kırmızılı takımı çalıştırdı. Türkiye Kupası'nı kazanan Mancini, anlaşma gereği 500 bin euro prim kazandı. Sezon başında Galatasaray'dan karşılıklı anlaşarak ayrılan Mancini, bir yılın sonunda toplam 4 milyon euroyu cebine koydu ve memleketinin yolunu tuttu.
 
Prandelli'ye piyango!
 
Yeni sezonda takımın başına getirilen Cesare Prandelli, iki yıllık sözleşme imzaladığı Galatasaray ile yıllık 2.3 milyon euro karşılığında anlaşmıştı. Sözleşmesi feshedilen Prandelli'ye yıllık ücretinin bugüne kadar 1 milyon euroluk kısmı ödendi. İtalyan teknikadam, önümüzdeki 1.5 sezon boyunca başka bir takımla anlaşmazsa bu süreçte sözleşmesi gereği Galatasaaray tarafından maaşı ödenecek.
 
Galatasaray toplamda Mancini'ye 4 milyon euro öderken, Prandelli'ye de toplam 4.6 milyon euro ödeme yapacak. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!