comScore

Galatasaray Galatasaray

G.Saray defansı tel tel döküldü! 2008'den sonra...

02 Ekim 2014, Perşembe 15:20

Galatasaray'ın defans hattu bu sezon ilk defa bu denli döküldü.

FutbolArena Özel - Sarı kırmızılı ekip, 2008 sonrası ilk defa ilk 45 dakikada üç gol kalesinde görürken, defansif eksiklikler gözlerden kaçmadı. İşte detaylar:
 
1. Geçen sezon devre arasında takıma transfer edilen Veysel Sarı hem Sabri hem de Eboue'nin kadroda düşünülmemesi sonrası kendisine ilk 11'de şans buldu. Arsenal karşısında pasif kalan Veysel sarı oyunda kaldığı sürede iki defa ikili mücadele kazandı ve takımın en kötüsü oldu.
 
2. Hırsı ile takımı ateşleyen isimlerden olan Felipe Melo da Arsenal karşısında vasatı aşamadı. Galatasaray onun olmadığı maçları kazanamazken, dün ise o olmasına rağmen farklı kaybetti. Felipe Melo, 1,80'lik boyuna rağmen 90 dakikada mevkisi stoper olmasına rağmen bir defa hava topu kazanabildi. Bu alanda en kötü oldu.
 
3. Arsenal forvetleri arasında kaybolup giden bir başka isim ise Semih Kaya oldu. Sarı kırmızılı ekibin genç defansı  çoğu pozisyonda ağır kalırken,  maçın sonuna kadar çim üstünde kalmasına rağmen rakipten hiç top kesemedi. Gollerin hepsi ceza sahası içerisinden gelmesine rağmen müdahale edemediler.
 
4. Galatasaray'ın aksayan başka noktası ise kanatları oldu. Böyle bir maçta oyunu kanatlara yıkamayan sarı kırmızı takımda ne Telles ne de Veysel başarılı orta yapamadı. Sahaya 3-5-2'lik düzenle çıkan Prandelli'nin planlarını bozan nokta ise Telles ile Veysel'in pasif kalmasıydı.

Analiz: Taner Karaman 
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!