comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe'nin rakiplerini yakından tanıyalım

28 Ağustos 2015, Cuma 15:20
Fenerbahçe'nin rakiplerini yakından tanıyalım

Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde A Grubu'nda Ajax, Celtic ve Molde ile eşleşti.

FutbolArena Analiz - UEFA Avrupa Ligi'nde Atromitos'u eleyerek gruplara kalan Fenerbahçe, A Grubu'nda mücadele edecek. Sarı lacivertli ekibin rakiplerini sizler için inceledik.

Ajax'ı yakından tanıyalım
Geçtiğimiz sezon Hollanda Ligi'ni 78 puanla 2. sırada tamamlayan Ajax bu sezona şampiyonluk parolasıyla başlıyor. Takımdan 3 oyuncusunu gönderen Ajax, transfer döneminde 6 oyuncuyu kadrosuna kattı. Bunlar arasında en dikkat çekenleri ise Alkmaar'dan aldıkları orta saha oyuncusu Gudelj ve Arsenal'den alınan golcü futbolcu Yaya Sanogo.

Teknik direktörlüğünü bir dönem Galatasaray'da da forma giyen Hollandalı Frank de Boer yapıyor. Takımın en değerli oyuncuları ise kaleci Jasper Cillessen ile orta sahada görev yapan Davy Klaassen.

Celtic'i yakından tanıyalım

İskoçya'nın en güçlü ekibi olan Celtic geçen sezonu şampiyon olarak tamamlamıştı. Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde İskoç ekibi Malmö'ye elenerek Avrupa Ligi'ne kaldı. 

Bu sezon sadece Adam Matthews'ı Sunderland'e sattılar. Bunun dışında 4 yeni transfer yapıldı. Bunların arasında en dikkat çekeni Dundee United'dan aldıkları Nadir Çiftçi. Ayrıca Manchester City'den Boyata da transfer edildi.

Takımın teknik direktörülüğünü 39 yaşındaki genç Norveçli Ronny Deila yapıyor. Yaklaşık 47 milyon Euro piyasa değeri olan Celtic'in en değerli oyuncusu stoper Virgil van Dijk.

Molde'yi yakından tanıyalım

Norveç Ligi'ni geçen sezon şampiyon olarak tamamlayan Molde, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Dinamo Zagreb'e elendi. Müzesinde 3 Norveç Ligi şampiyonluğu ile 4 Norveç Kupası bulunduran Molde mütevazi bir takım.

Kadrosunda geçen sezona göre büyük değişiklikler yapmayan Norveç ekibi, kalecisi Örjan Nyland'ı Ingolstat'a gönderirdi. Forvet hattına ise Club Brugge'den Bakenga ise 1 sezonluğuna kiralandı.

Yaklaşık 17 milyon Euro kadro değeri bulunan Molde'nin en dikkat çeken oyuncusu ise 2 milyon Euro değerindeki Martin Linnes. 23 yaşındaki savunma oyuncusu geçtiğimiz transfer dönemlerinde Beşiktaş'ın gündemine gelmişti.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!