comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Lazar Markoviç analizi

27 Ağustos 2015, Perşembe 23:44
Lazar Markoviç analizi

İngiliz futbolunu yakından takip eden Çağdaş Sevinç, Fenerbahçe'nin yeni transferi Markovic'i yorumladı. 

FutbolArena Analiz - Lazar Markovic'i Liverpool'da geçirdiği geçen sezonda çok yakından takip etme şansım oldu. Hemen hemen oynadığı bütün maçları izledim. Hatta ilk kez sahaya çıktığı Manchester City deplasmanında da tribündeydim. 
 
Transfer edildiği dönemde referansları çok iyiydi. Partizan ve Benfica'da oynadığı futboldan büyük övgüyle bahsediliyordu. Liverpool onun için 20 milyon pound bonservis bedeli ödedi ve haliyle beklentiler de büyüktü. 
 
Oyuncunun aslında yetenekli olduğu izleyince de gözüküyor. Fakat Liverpool'daki döneminde bunu bir türlü kanıtlayamadı. Üstelik menajer Brendan Rodgers epey ısrar etti ancak bir türlü olmadı. Hızlı bir oyuncu olmasına karşın Premier Lig'in temposu için güçsüz kaldı. 
 
Bir diğer önemli konu ise Markovic'in pozisyonu ile ilgili. Sırp oyuncu hem sağ hem sol kanatta da oynayabiliyor. Liverpool'da her ikisinde de denendi. Bazen aynı maç içinde pozisyon değiştirdiği de oldu. Burada ilginç bir hususa dikkat çekmek isterim. Markovic'in genelde sağ kanatta oynadığında daha düşük performans gösterdiği net şekilde gözüktü. Bir dönem İngiliz basınında Markovic'in sol kanatta oynamak istediğine dair yorumlar çıkmıştı. Fenerbahçe özellikle sağ kanat arıyoruz diye belirttiğinden dolayı vurgulamak istedim.
 
Özetle, dünya yıldızı olması beklenen Markovic, Liverpool'da büyük hayal kırıklığı yarattı. Ancak oyuncunun yaşı daha 21. Gelişmeye çok müsait. Diğer taraftan ise Premier Lig'de yüksek tempo yüzünden sıkıntı yaşadığını düşünürsek, Süper Lig'de farklı bir performans sergileyebilir. Neticede Benfica'da, Partizan'da ve Sırbistan milli takımında başarılı olduğunu da unutmamak lazım.

Lazar Markoviç'in kariyeri 
Sırp oyuncu Markoviç ülkesinin takımı Partizan'da yaptığı çıkışın ardından 2013-2014 sezonu başında 10 milyon Euro karşılığında Benfica'ya transfer oldu. 

Lazar Markoviç'in transfermarkt değeri ne kadar?

Tekniği ve çabukluğuyla kanatlarda etkili peformans gösteren genç oyuncu çıkışını Portekiz ekibi Benfica'da da sürdürdü. Lazar Markoviç transfermarkt verilerine göre 2013-2014 sezonunda Benfica formasıyla tam 49 maça çıktı. Ertesi sezon yani 2014-2015 sezonu başında 25 milyon Euro'ya Liverpool'un yolunu tuttu. Liverpool'da Brendon Rodgers'in ısrarına rağmen beklentileri karşılayamayan Markoviç şimdi Fenerbahçe yolunda. Lazar Markoviç'in transfermarkt değeri 15 milyon Euro olarak gösteriliyor.

Çağdaş Sevinç

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!