comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Josef de Souza analizi

02 Temmuz 2015, Perşembe 10:31
Josef de Souza analizi

Fenerbahçe'nin transferini bitirmek üzere olduğu Josef De Souza'yı, Brezilya ligini yakından izleyen Çağdaş Sevinç yazdı.

FutbolArena Analiz - Fenerbahçe beklenmedik bir hamleyle ortasahaya Sao Paulo'dan Josef De Souza'yı transfer etmek üzere. Futbolcunun ismi daha önce yerli ve yabancı basında hiç gündeme gelmemişti.

Sözleşmesinde 8 milyon Euro'ya serbest kalır maddesi bulunduğu için, Fenerbahçe bu bedeli ödemeyi taahhüt ederek doğrudan oyuncuyla görüşmeye başladı. Teknik direktör Vitor Pereira'nın Porto'dan eski öğrencisi olan De Souza, bu yüzden Sao Paulo'nun dün gece Atletico Pr maçı kadrosundan çıkarıldı.
Brezilya ligini çok yakından takip ettiğim için De Souza'yı defalarca izledim. Hem hücum, hem savunma yönü olan kaliteli bir oyuncu. İyi bir top kesici. Zaman zaman takımla birlikte ataklara çıkıp, bazen sürpriz goller de atabiliyor. En önemli artısı istikrarlı olması. Her zaman belli bir seviyeyi yakalamayı başardı. Burada şunu da belirtmek lazım, De Souza büyük bir yetenek, takımda fark yaratacak yıldız seviyesinde değil. Böyle olunca 8 milyon Euro gibi bir rakam ödemek ne kadar doğru olur, bu tartışma konusu. Zira bu durumlarda hep o paraya daha iyi bir isim alınabilirdi düşüncesi akıllara gelir.

Şu an kestiremediğimiz en önemli konu ise Vitor Pereira'nın De Souza'yı nasıl bir görevde kullanmayı düşündüğü. Çünkü genel olarak baktığımızda Mehmet Topal ile özellikleri büyük ölçüde örtüşen bir isimden bahsediyoruz. Sanıyorum hiçbir aklı başında teknik direktör, Mehmet Topal'ı beğenmeyip yerine 8 milyon Euro'luk bir transfer yapma peşine düşmez. Onun yedeği olacak bir futbolcuya bu kadar para harcanmayacağına göre belki de kafasında çift ön liberolu bir sistem var.

Özetlersek, De Souza beğendiğim ve faydalı olacağına inandığım bir oyuncu. Bence şu haliyle ödenen rakam biraz fazla. Porto döneminden onu iyi tanıyan Pereira'nın bir bildiği vardır diye düşünüyorum.

Çağdaş Sevinç

Josef de Souza'nın kariyeri

Futbola Vasco da Gama'da başlayan Josef de Souza, 2010-2011 sezonunda Porto'ya transfer oldu. Burada 2 yıl kalan orta saha oyuncusu, 2. Sezonunda şu an Fenerbahçe'nin başındaki Vitor Pereira ile çalıştı. Ardından kulübü tarafından Gremio'ya kiralandı. Gremio'da oynadığı 2 sezonun ardından Sao Paulo oyuncunun bonservisinin bir kısmını alarak transferi gerçekleştirdi.

Kariyerinde toplam 193 maça çıkan De Souza, toplam 10 gol attı, daha hiç kırmızı kart görmedi. 2013 yılında menajerler tarafından Bursaspor'a önerildiği haberleri basında yer almıştı. Bu sezon başında ise adı Atletico Madrid ile anıldı.
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!