comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş'ın rakiplerini tanıyalım

28 Ağustos 2015, Cuma 15:18
Beşiktaş'ın rakiplerini tanıyalım

Beşiktaş, Avrupa Ligi'nde Sporting Lizbon, Lokomotiv Moskova ve Skenderbeu ile eşleşti. 

FutbolArena Analiz - Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde H Grubu'ndaki rakiplerini tanıyalım. 
 
Sporting Lizbon
 
Portekiz ekibinde bu sezon başında teknik direktörlük görevine 6 yıl Benfica'yı çalıştıran Jorge Jesus getirildi. Şampiyonlar Ligi play-off turunda CSKA Moskova'ya elenen Sporting Lizbon, Avrupa'da eski günlerini mumla arayan takımlardan. Ligde 2 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik alan Sporting Lizbon'da aynı zamanda eski Trabzonsporlu Gutierrez de forma giyiyor. Bu sezon transfer edilen Gutierrez dışında Bryan Ruiz, Naldo, Bruno Paulista ve Ewerton takımın yeni transferleri oldu. Öte yandan Cedric Soarez ve Maurico gibi iki önemli oyuncularını kaybettiler. 
 
Sporting Lizbon'un transfermarkt değeri
 
Portekiz'in köklü ekiplerinden Sporting Lizbon'un transfermarkt'ta piyasa değeri 174 milyon euro
 
Lokomotiv Moskova
 
Rus ekibi tıpkı Sporting Lizbon gibi Avrupa'da eski günlerini arıyor. Son yıllarda istediği başarıları bir türlü yakalayamayan Lokomotiv Moskova geçtiğimiz sezon UEFA'dan gelen fair play cezası nedeniyle transfer dönemini kontrollü geçirmek zorunda kaldı. Ancak ideal kadrodan hiçbir kayıp yaşanmadı. Kadroya katılan iki isim N'Dinga (Monaco, kiralık) ve Amkar'dan Kolometysev oldu. Manuel Fernandes ve Niasse'ın formasını giydiği Lokomotiv Moskova'da Hırvat stoper Corluka başta olmak üzere deneyimli futbolcular yer alıyor. Rus ekibi geçtiğimiz sezon ligi 7. sırada bitirdi ve Rusya Kupası'nı kazanarak Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazandı. 
 
Lokomotiv Moskova'nın transfermarkt değeri
 
Rus temsilcisi Lokomotiv Moskova'nın transfermarkt değeri 88 milyon euro
 
Skenderbeu
 
Grubun en zayıf halkası olarak gösterilen Arnavutluk temsilcisi Skenderbeu, Şampiyonlar Ligi'nde iki tur atlamasına rağmen play-off aşamasında Dinamo Zagreb'e elendi. Tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında grup aşamalarında mücadele edecek olan Skenderbeu oldukça mütevazi bir kadroya sahip. Kadrodaki en dikkat çeken futbolcuların başında ise genç Kosovalı Beciraj geliyor. Maçlarını 11.000 kişilik Skenderbeu stadında oynayan Arnavutluk temsilcisi 2010/2011 yılından sonra Avrupa'da boy göstermeye başladı. 
 
Skenderbeu'nun transfermarkt değeri
 
Arnavutluk temsilcisi Skenderbeu Korçe'nin transfermarkt'taki piyasa değeri 6.1 milyon euro
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!