comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş'ın rakibi Club Brugge!

27 Şubat 2015, Cuma 14:23
Beşiktaş'ın rakibi Club Brugge!

UEFA Avrupa Son 16 turu eşleşmesinde temsilcimiz Beşiktaş'ın rakibi Club Brugge oldu.

FutbolArena Analiz - UEFA Avrupa Son 16 turu eşleşmesinde temsilcimiz Beşiktaş'ın rakibi Club Brugge oldu.

Belçika Liginde bu sezon geride kalan 27 hafta sonunda lider durumda olan Club Brugge'yi 1994 Dünya Kupasında Belçika Milli Takım kalesini koruyan Michel Preudhomme çalıştırıyor. Bu sezon Avrupa Ligine 3.eleme turundan başlayan Club Brugge hiç mağlup olmadı. 31 maçlık yenilmezlik serileri 8 Şubat'ta oynadıkları Kortrijk mücadelesinde sona ermişti. Maçlarını ezeli rakibi Cercle Brugge ile birlikte Jan Breydel'de oynayan mavi-siyahlılar bu yıl oynadığı tüm resmi karşılaşmalarda 100 gol barajını aşmayı başardı.Şili'li golcüsü Nicolas Castillo'yu devre arasında Bundesliga ekiplerinden Mainz 05'e kiralayan Club Brugge'nin en golcü ismi bu sezon 31 maçta 13 gol kaydeden İsrail'li Lior Rafaelov. Sakatlığından kurtulan İspanyol Victor Vazquez'de Michel Preudhomme'nin hücumdaki en büyük kozlarından bir tanesi. Kalesini Avustralya Milli takımında oynayan Ryan'ın koruduğu Club Brugge uzun zaman sonra ilk kez taraftarlarını bu derece oynadığı futbolla memnun ediyor.
Club Brugge, 2004 yılından sonra ilk kez bu kupada çeyrek finale kalmak için temsilcimiz Beşiktaş'ı elemeye çalışacak.

Belçika temsilcisi bu sezon Avrupa Ligi'nde oldukça zayıf takımlarla karşılaştı. Brondby ve Grasshoppers'ı eleyerek gruplara kalan Club Brugge, bu turda da HJK Helsinki, Kopenhag ve Torino ile mücadele etti. Torino ile 2 maçta da berabere kaldılar. Bir üst turda ise bu sefer bir başka Danimarka temsilcisi Aalborg'u eleyerek son 16'da turunda Beşiktaş'ın rakibi oldular. 

Normal sezonun Beşiktaş ile oynanacak ilk karşılaşmanın hemen ardındaki haftasonu sonlanacak Belçika Jupiler Liginde, play-off içinde yer alacak ilk 6 sırada bulunması hemen hemen kesin gibi. Beşiktaş maçları tamamlandıktan sonra ise Club Brugge, 22 Mart'ta ezeli rakiplerinden Anderlecht ile kupa finalinde karşı karşıya gelecek.

Temsilcimiz ilk karşılaşmasını 12 Mart'ta Belçika'da, rövanş mücadelesini ise 19 Mart'ta Türkiye'de oynayacak.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!