comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş, Avrupa'nın en çok kırmızı kart gören takımı!

29 Ocak 2015, Perşembe 14:07
Beşiktaş, Avrupa'nın en çok kırmızı kart gören takımı!

Süper Lig'in yarısı geride kalırken kırmızı kartlardan en çok canı yanan takım olan Beşiktaş Avrupa'nın zirvesine çıktı.

FutbolArena Analiz - 3 haftalık aranın ardından Süper Lig heyecanı yeniden alevlenirken Beşiktaş, kırmızı kart kabusundan yine çıkamadı.
 
Gençlerbirliği deplasmanında 3 puana 2 golle uzanan Siyah-Beyazlılar, 90. dakikada Pedro Franco'nun oyundan atılmasıyla bu sezon 8. kez bir maçı eksik tamamladı.
 
Pedro Franco Siyah-Beyazlı formayla bu sezon ikinci kez kırmızı kartla oyun dışı kalırken Beşiktaş, toplamda gördüğü 8 kırmızı kartla Avrupa'nın en çok kırmızı kart gören takımı oldu.
 
Avrupa'nın en önde gelen 10 ligini baz aldığımızda Beşiktaş, Portekiz Ligi takımlarından Vitoria Setubal ve Boavista ile (8) aynı sayıda kırmızı kart görerek Avrupa'nın en çok kırmızı kart gören üç ekibinden biri oldu. Ancak Portekiz Ligi'nde 18. hafta geride kalırken Süper Lig'de 17. hafta maçları bitti.Dolayısıyla Beşiktaş'ın maç eksiğiyle Avrupa'da bu alanda liderliği bulunuyor.
 
Siyah Beyazlılar, ülkelerinde en çok kart gören takım pozisyonunda olan; İtalya'dan Milan (7) İspanya'dan Malaga (5) İngiltere'den Aston Villa ve Swansea City (5) Fransa'dan ise Reims (4) takımlarını geride bıraktı.

Orhun ALİCİKOĞLU
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!