comScore

Milli takımın playoff'ta muhtemel rakipleri

09 Ekim 2015, Cuma 15:46
Milli takımın playoff'ta muhtemel rakipleri

Türkiye'nin playoff'a kalması halinde olası rakipleri büyük oranda ortaya çıktı.

FutbolArena Analiz – Milli takım Cuma ve Salı günü oynayacağı Çek Cumhuriyeti ve İzlanda maçlarında 4 puan alırsa Hollanda'nın önünde grubunu 3. sırada bitirip playoff'a kalmayı garantileyecek. 
 
Milli takımın en iyi 3. olup playoff oynamadan da Fransa'da yapılacak şampiyonaya katılma şansı var. Detaylarını bu haberimizde inceleyebilirsiniz. TIKLAYIN!
 
Ancak bunun gerçekleşmemesi halinde Türkiye, 12-14 Kasım tarihlerinde ilk maç 15-17 Kasım tarihlerinde 2. maç olmak üzere playoff aşamasından geçmek zorunda. 
 
Euro 2016 elemeleri statüsüne göre 9 grupta ilk 2 sırayı alan 18 takım doğrudan Fransa'da yer almayı garantiliyor. Ayrıca 9 grupta 3. sırayı alan takımlardan en yüksek puan toplayan bir ülke daha Euro 2016'ya direkt katılacak. Diğer 8 takım playoff'ta karşılaşacak ve 4 ülke daha Euro 2016'ya gidecek.
 
Gruplarda ihtimaller ve 3. bitirmeleri en olası takımlar
 
B Grubu : Güney Kıbrıs – İsrail – Bosna Hersek (Matematiksel olarak bu 3 takım da 3. olabilir. Fakat kalan fikstüre bakıldığında 3. olma ihtimali en kuvvetli ülke Bosna Hersek)
 
C Grubu : Slovakya – Ukrayna (Slovakya, Lüksemburg'u yendiği taktirde 2. oluyor. Ukrayna çok büyük ihtimalle grubu 3. sırada bitirecek)
 
D Grubu : Almanya – Polonya – İrlanda (Matematiksel olarak Almanya da 3. olabilir ancak bunun için mucize olması gerekiyor. İrlanda veya Polonya ikilisinden biri yüzde 99 grubu 3. bitirecek. Polonya son maçı evinde oynayacağı için bir adım önde. İrlanda olası rakip)
 
E Grubu : Slovenya - Estonya (Slovenya ile 3 puan gerisindeki Estonya'nın ikili averajı eşit. Gol averajında Slovenya +9 önde, zaten son maçları da San Marino ile. Dolayısıyla Slovenya'nın 3. olması kesin) 
 
F Grubu : Macaristan
 
G Grubu : Rusya – İsveç (Rusya'ya Karadağ karşısında 1 puan yetecek. Liechtenstein ile oynayacak İsveç'in 3. sırada grubu tamamlaması olası)
 
H Grubu : İtalya - Norveç - Hırvatistan (Hırvatistan, Norveç'in 2 puan gerisinde fakat, Norveç'in son maçı İtalya deplasmanında. Hırvatlar 2. averajda üstün. Norveç'i geçme şansları yüksek. Bu da Norveç'i 3. sıraya kaydırır)
 
I grubu : Danimarka
 
Milli takımın muhtemel playoff rakipleri
 
Yukarıda yapılan hesaplar ışığında diğer 8 ülke şu şekilde oluşabilir:
 
Bosna Hersek, Ukrayna, İrlanda, Slovenya, Macaristan, İsveç, Norveç, Danimarka
 
Playoff kura çekimi statüsü
 
Türkiye'nin de yer aldığı A Grubu'ndan bir takımın da dahil olmasıyla toplam 9 adet grup 3.'sü ortaya çıkacak. İçlerinden en çok puan toplayanı doğrudan Euro 2016'ya gidecek. Kalan 8 takım ise aralarında eşleşecek. Bu kura çekiminde seri başı statüsü var. Grupların sonundaki UEFA milli takım katsayıları daha yüksek olan 4 ülke seri başı olacak ve ilk maçı deplasmanda oynayacak.
 
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!