comScore

3 büyüklerin en kalabalığı Galatasaray

30 Ocak 2015, Cuma 18:35
3 büyüklerin en kalabalığı Galatasaray

3 büyük ekiplerin son 2 buçuk sezonda kullandıkları oyuncu sayısında Galatasaray, rakiplerinin önünde.

FutbolArena Analiz - 3 büyük ekiplerin son 2 buçuk sezonda kullandıkları oyuncu sayısında Galatasaray, rakiplerinin önünde.

Her sezona şampiyonluk hedefiyle giren 3 büyükler kadrolarını transferlerle ve alt yapı oyuncularıyla geniş tutmaya çalışıyor. Kullanılan oyuncu sayısı fazla olsa da yeterli katkıyı veren isimlerin sayısı kısıtlı kalabiliyor.
Kadro genişliği konusunda son 2 buçuk sezonda kullanılan oyuncu sayılarına bakıldığında Galatasaray, ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan daha fazla oyuncudan yararlanmış görünüyor.

Hazırlık maçlarında kullanılan oyuncuların dahil edilip hiç oynamayanların listeye alınmadığı kadro istatistiklerine göre Galatasaray son 2 buçuk sezonda toplam 97 ismi resmi veya hazırlık maçlarında kullanmış. Bu sayı Beşiktaş'ta 89, Fenerbahçe'de ise 85.

Bu sezonun ilk yarısında Aydın Yılmaz, Gökhan Zan ve genç oyuncu Kaan Baysal'dan hiç yararlanmayan sarı-kırmızılı ekip 27 ismi maçlarında kullanmış. Geçen sezon bu sayı tüm sezon toplamında 40 iken bir önceki sezonda ise 30'da kalmış.

Beşiktaş'ta ise ara transferde alınan Opare, Milosevic ve Tolgay'ın Sarıyer maçında oynamasıyla bu sezon kullandığı oyuncu sayısı 30'a çıktı. Geçen sezon 29, önceki sezon ise 30 oyuncudan yararlanıldı.

Fenerbahçe ise bu sezon şu ana kadar 28 oyuncuyu maçlarında kullandı, geçen sezonun tamamını 26 isimle oynayan sarı-lacivertli ekilp 2012-2013 sezonunda ise tam 31 oyuncuya özel ve resmi maçlarda forma vermişti.


Analiz: Kerim Can Özdal

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!