comScore
1 / 7

2019 model Fenerbahçe! İşte tribünleri coşturacak sistem

 

 

FutbolArena - Sarı-lacivertliler, PSV Eindhoven’i 3 kez şampiyonluğa taşıyan Phillip Cocu ile anlaştı.

 

2 / 7
Artık herkesin aklında "Gelecek yıl nasıl bir Fenerbahçe izleyeceğiz?" sorusu var. Louis Van Gaal ekolünden gelen 47 yaşındaki genç çalıştırıcı, her Hollandalı gibi ’Total futbolu’ benimsiyor. Takımdaki her oyuncunun hem savunmada hem de hücumda netleşmiş rolleri olacak. Sürekli tekrar ile bu roller sarı-lacivertli futbolculara tek tek ezberletilecek.
3 / 7

Phillip Cocu’nun Fenerbahçe’si alan savunmasını benimseyecek. Ancak Türk takımlarının bugüne kadar alan paylaşımını doğru yapamaması Cocu’yu ne kadar zorlu bir görevin beklediğinin kanıtı gibi.
4 / 7
Amaç rakibe doğru zamanda doğru yerde basmak olacak. Herkesin kendine belirli kare veya dikdörtgen alanı olacak. Futbolcular kendi bölgeleri haricinde arkadaşlarının kademelerini de kollayacak. Dikkatli oyun ile gol yeme sorunu çözülecek.
5 / 7

Fenerbahçe’nin hücumlarında belirleyici isimler kanatlarda oynayan futbolcular olacak. Hücumdaki kanat oyuncuları hem içeri hem sıfıra bindirmeler yapacak. Ayrıca kanat beklerine de alan açacak.
6 / 7
Böylece kanatlardan forvete adeta orta yağacak. Orta sahadaki üçlü de hem şok pres için hem de gol şansını artırmak için hücumculara hep yakın olacaklar. Kısa pasların ardından terse uzun pas da hücumun önemli parçalarından biri olacak.
7 / 7
Fenerbahçe’nin yeni hocası Phillip Cocu, Van Gaal ekolünden geliyor. Sarı-lacivertlilere de uygulatacağı futbol felsefesini şöyle açıklamıştı: "Bazı oyuncular çabuk öğrenir, bazıları daha geç. 25 farklı futbolcuyla çalışıyoruz. Önemli olan herkesin aynı yöne gitmesi. Taktik becerilerimizi geliştireceğiz. Takımın çalışma tarzını geliştireceğiz"

Fotomaç