comScore

2018 Dünya Kupası'na katılan takımlar - Dünya Kupası ne zaman?

16 Kasım 2017, Perşembe 09:45
2018 Dünya Kupası'na katılan takımlar - Dünya Kupası ne zaman?

2018 Dünya Kupası'nda mücadele edecek 32 takım belli oldu. Peki Dünya Kupası ne zaman başlayacak, maçların statüsü nasıl olacak? İşte tüm bilgiler haberimizde.

FutbolArena - 2018 Dünya Kupası'nda yer alacak takımlar belirlendi. Dünya Kupası gruplarının belirleneceği kura çekimi ne zaman yapılacak ve torbalar nasıl oluşacak? Dünya Kupası'nın başlama tarihi ve maçların programı belli oldu mu gibi soruların yanıtları haberimizde yer alıyor.
 

2018 Dünya Kupası'na katılan takımları hangileri?


Dünya Kupası'na katılacak 32 takımın tamamı belli oldu. Rusya'nın ev sahipliğinde gerçekleşecek organizasyonda Avrupa'dan 14 takım mücadele edecek. Dünya Kupası'nda mücadele edecek takımlar ve kura çekimine girecekleri torbalar şöyle oluştu:

1.TORBA: Rusya, Almanya, Brezilya, Portekiz, Arjantin, Belçika, Polonya, Fransa
2.TORBA: İspanya, İsviçre, Peru, İngiltere, Kolombiya, Meksika, Uruguay, Hırvatistan

3.TORBA: Danimarka, İzlanda, Kosta Rika, İsveç, Tunus, Mısır, Senegal, İran

4.TORBA: Sırbistan, Nijerya, Avustralya, Japonya, Fas, Panama, Güney Kore, Suudi Arabistan


 

2018 Dünya Kupası kura çekimi ne zaman yapılacak?


Dünya Kupası'na katılan tüm takımların belirlenmesinin ardından gözler kura çekimine çevrildi. 2018 Dünya Kupası kura çekimi organizasyonun yapılacağı Rusya'nın başkenti Moskova'da gerçekleşecek. 1 Aralık 2017'de yapılacak kura çekiminde gruplar ve maç programı belirlenecek
 

Dünya Kupası statüsü nasıl olacak?


Dünya Kupası'nda tüm takımlar 4 torbaya ayrılacak. Yapılacak olan kura çekiminde 4'erli 8 grup oluşacak. Bu gruplarda her takım 3 maç oynayacak ve ilk 2 sırada yer alan takımlar bir üst tura yükselecek. Ardından tek maçlı eleminasyon sistemine göre çeyrek final, yarı final ve final maçları oynanacak.
 

2018 Dünya Kupası ne zaman başlayacak?


Rusya'da düzenlecek olan 2018 Dünya Kupası'nın tarihi de daha önceden açıklandı. 32 takımın kıyasıya mücadele edeceği Dünya Kupası 14 Haziran - 15 Temmuz arasında gerçekleşecek. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!