comScore

Liverpool Liverpool

2016-2017 sezonunda Liverpool kupalara uzanabilecek mi?

11 Ağustos 2016, Perşembe 21:32
2016-2017 sezonunda Liverpool kupalara uzanabilecek mi?

Gayet iddialı olan Jurgen Klopp yönetimindeki Liverpool'u masaya yatırdık.

FutbolArena Analiz - "Bu kadro için artık benim kadrom diyebilirim. Kendi transferlerimi yaptım ve kendi kadromu kurmuş oldum. An itibariyle kadromda istemediğim oyuncu kalmadığı gibi istemediğim bir transfer de gerçekleşmedi. Bu doğrultuda bu kadroyu antrenman sahasında izlediğinizde geçtiğimiz sezonun aksine bariz bir kalite farkı görebilmeniz mümkün. Güzel bir hava yakaladığımızı söyleyebilirim. Yalnızca kadroda değil, taraftarları da kapsayan güzel bir hava yakaladık. "

Bu sözler Liverpool'un başına geçtiğimiz sezon getirilen Jurgen Klopp'a ait. Jurgen Klopp bu kez yaz hazırlık döneminden itibaren Liverpool'un başında olduğu için duyduğu memnuniyeti ve kadroyu tamamen kendi inisiyatifi doğrultusunda şekillendirdiğini ifade ediyor. Bu da bir nevi sorumluluğu tamamen üstleniyor olması anlamına gelebilir. Borussisa Dortmund'ta yarattığı mucize sonrası bu tarz demeçler veriyor olması Liverpool camiasını uzun seneler sonra ilk kez zirve yarışına dair umutlandırıyor.
Kaleye ve savunmaya önemli takviyeler gerçekleşti

Kaleye 23 yaşındaki Loris Karius transfer edildi. Son 3 sezonda Alman temsilcisi Mainz 05'tedikkat çeken maçlar çıkartan Alman file bekçisi için ödenen bonservis bedeli ise 4.7 milyon Sterlin. 2009-2011 arasında Manchester City'nin 18 ve 21 yaş altı takımlarında da forma giyen Loris Karius bu yaz Chelsea ile oynanan hazırlık maçında takım arkadaşı Dejan Lovren ile birlikte yükseldiği bir hava topu mücadelesi sırasında elini kırdı ve ekim ayı gibi yeşil sahalara dönmesi bekleniyor.

5 milyon Sterlin bonservis bedeli ödenerek savunmaya 30 yaşındaki Ragnar Klavan transferi gerçekleştirilirken, ödenen rakam tecrübeli stoperi ülkesi Estonya'nın tarihindeki en pahalı oyuncusu yaptı.

Savunmaya bir diğer takviye ise Schalke 04 altyapısında yetişen ve 25 yaşında olmasına rağmen 7 sezondur savunmada başarıyla forma giyen Kamerunlu Joel Matip oldu. 1.95 boyundaki stoperin transferi herhangi bir ücret ödenmeksizin gerçekleşti.

Orta sahaya 2 kritik isim transfer edildi

Georginio Wijnaldum geçtiğimiz sezon Premier Lig'e veda eden Newcastle United forması altında ayakta kalabilen birkaç oyuncudan birisiydi. Premier Lig'de ki ilk sezonunda 11 gol ve 5 de asist ile oynayan Georginio Wijnaldum, 14.5 milyon Sterlin bonservis bedeli ödenerek geldiği Newcastle United'tan 23 milyon Sterlin'lik bonservis bedeli karşılığı Liverpool'a transfer oldu. Liverpool orta sahasında hücuma yaratıcılık katacağı kesin bir isim.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ülkesi Galler ile iyi işler çıkaran Joe Allen'ı 13 milyon Sterlin bonservis bedeli karşılığı Stoke City ekibine satan Liverpool, orta sahanın tam ortasında boşalan bu pozisyonu doldurmak adına 5 milyon Sterlin ödeyerek 20 yaşındaki Marco Grujic'i kadrosuna dahil etti.

Forvete çare olarak Sadio Mane alındı

24 yaşında, 1.75 metre boyunda, 69 kilo ağırlığında olan Senegalli oyuncu her 2 kanatta, forvet arkasında ve forvet pozisyonlarında rahatlıkla oynayabilmekte. Premier Lig'de Southampton forması altında son 2 sezonda da çift haneli gol sayısına ulaşan Sadio Mane çalım atmayı seven, sık sık faulle durdurulan ve takımına duran top kazandıran, verkaç ve seri kısa paslaşmalarla rakip ceza sahasına süzülen bir oyun anlayışına sahip.

Avrupa futbol pazarında çıkış yakaladığı Avusturya'nın Red Bull Salzburg ekibinde 2 sezon ve Southampton'da ki ilk sezonu olan 2014-2015 sezonu boyunca sağ ayağıyla sol kanatta görev verilen Sadio Mane, geçtiğimiz sezon ise ağırlıklı olarak sağ kanatta ve forvet arkasında hatta bazı maçlar serbest pozisyonda oynadı.
Southampton'dan 34 milyon Sterlin bonservis bedeli karşılığı transfer edilen Sadio Mane, bir santrafor değil de, forvet arkasını ve kanatlarda dolaşmasını seven bir oyun anlayışına sahip.

Liverpool'un artı ve eksileri neler?

Jurgen Klopp'un yukarıdaki yeni transferlerinin yanı sıra kadrosunda hali hazırda orta sahada Emre Can, kaptan Jordan Henderson, kanatlarda Adam Lallana, 10 numarada Coutinho ve hücum hattında Premier Lig'e iyice alışan Roberto Firmino ile her ne kadar sakatlık problemleri yakasını bırakmasa da oldukça golcü bir isim olan Daniel Sturridge'nin olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Ancak takımın özellikle sol bekte ciddi bir sıkıntı yaşaması bekleniyor. Sol bekte görev alması beklenen Alberto Moreno'nun savunması yetersiz. Oraya orta saha oyuncusu James Milner'ı çekmeyi düşünen Jurgen Klopp'un 30 yaşındaki oyuncusundan sezon genelinde düzenli performans alamayabilir. Bu doğrultuda yaz transfer döneminde Liverpool'un bir sol bek transfer etmesini önemli buluyoruz.

Liverpool'un bu sezon avrupa kupaları mesaisi olmayacak ve bu da onlar adına çetin çeviz geçen Premier Lig maratonunda bir avantaj yaratacaktır.

Jurgen Klopp'un bu sezon 4-2-3-1 dizilişini tercih edeceğini düşünüyoruz. Bu diziliş mevcut Liverpool kadrosuna hitap edebilir ancak kadro kalitesi ve derinliğini düşünürsek, Liverpool'un bu sezon Premier Lig'de şampiyonluğa oynayabileceğini düşünmüyoruz. Son 5 sezonda Premier Lig'i 2 kez 8., 1 kez 7. ve 1 kez de 6. sırada tamamladıklarını düşünürsek, bu kez 3. yahut 4. sırayı cidden zorlayacakları kanısındayız. Ancak yazın oynadıkları hazırlık maçlarında Lionel Messi ve Luis Suarezli Barcelona'yı 4-0 yendikten yalnızca 24 saat sonra Mainz 05'e 4-0 yenilmişlerdi ve sezon içerisinde bu kadar fahiş iniş çıkış sergilememeleri birinci şart. Premier Lig'de bahsettiğimiz şekilde 3 yahut 4. sırayı zorlayabilmeleri için ikinci şart ise kendi sahaları olan Anfield'ı yalnızca tribün olarak değil futbol olarak da korkulan bir deplasman hüviyetine yeniden büründürmeleri gereksinimidir.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!